home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Kiváló idénykezdet
Tóth Tibor
2023.04.26.
LXXVIII. évf. 17. szám
Kiváló idénykezdet

A Palicsi Vitorlásklub szervezésében, a Vajdasági és a Szerbiai Vitorlásszövetség támogatásával Palicson tartották meg a vajdasági nyílt vitorlázóbajnokságot, melyen összesen 66 szabadkai, palicsi, újvidéki, szendrői és belgrádi versenyző szállt hajóba. Az első napon három futamot tartottak, a másodikon egyetlen futamot, míg a zárónapon, a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt, nem futottak ki a hajók a Palicsi-tó vizére.

A Palicsi Vitorlásklub tagjai összesen 25 érmet nyertek, ami jó előjelnek számít az idény kezdetén. Aranyérmesek: Tijana Zakić (optimista hajóosztály, összesítettben a vajdasági bajnokságon és a lányok mezőnyében a vajdasági bajnokságon), Cseszkó Dávid (optimista hajóosztály, a 12 éven aluli fiúk között a vajdasági bajnokságon), Molnár Bertalan (optimista hajóosztály, a fiúk mezőnyében a vajdasági bajnokságon), Boja Krisztina (ILCA 6 hajóosztály, a vajdasági bajnokságon és a vajdasági nyílt bajnokságon), Danilo Bešić (ILCA 7 hajóosztály, a vajdasági bajnokságon), Fürsztner Bálint (fin hajóosztály, a vajdasági és a vajdasági nyílt bajnokságon).


Fotók: Palicsi Vitorlásklub

Ezüstérmesek: Cseszkó Dávid (optimista, a fiúk mezőnyében a vajdasági bajnokságon), Molnár Bertalan (optimista, összesítettben a vajdasági bajnokságon), Nenad Zakić (ILCA 4, a fiúk mezőnyében a tartományi nyílt bajnokságon és összesítettben a vajdasági bajnokságon), Dario Bešić (ILCA 6, a vajdasági és a vajdasági nyílt bajnokságon), Kovács Róbert (ILCA 7, a vajdasági bajnokságon), Tihomir Zakić (fin, a vajdasági és a vajdasági nyílt bajnokságon). Bronzérmesek: Tijana Zakić (optimista, a lányok mezőnyében a tartományi nyílt bajnokságon), Cseszkó Dávid (optimista, a 12 éven aluli fiúk között a tartományi nyílt bajnokságon), Sven Skenderović (ILCA 7, a vajdasági bajnokságon), Dubicsanac Attila (fin, a vajdasági és a vajdasági nyílt bajnokságon), Harangozó Viktor (470-es hajóosztály, a vajdasági bajnokságon), Ranko Dlakić (470-es, a vajdasági bajnokságon).

A regatta megszervezését az Ifjúsági és Sportminisztérium, a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság, valamint több magánvállalat támogatta.

Április 29-e és május 1-je között a 77. Május 1-jei Regattát tartják a Palicsi-tavon, május 4-e és 7-e között az optimista hajóosztály országos bajnokságát rendezik Palicson, 5-e és 7-e között pedig magyarországi, szerbiai, szlovákiai, montenegrói, észak-macedóniai versenyzők részvételével a délkelet-európai bajnokságnak (SEEOOC) ad otthont a palicsi egyesület.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..