home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Kiváló idénykezdet
Tóth Tibor
2022.05.24.
LXXVII. évf. 20. szám
Kiváló idénykezdet

A magyarkanizsai Testvériség Kajakklub versenyzői az idény eddigi részében négy versenyen szálltak hajóba, és szép eredményeket értek el. Apró Istvánt, az egyesület vezetőedzőjét kértem fel egy rövid értékelésre.

— A szerbiai kajakválogatott trebinjei edzőtáborával kezdtük az évet, ahol az ország legjobb serdülő, ifjúsági és 23 éven aluli versenyzői vehettek részt. Nagyon örülök, hogy a válogatott színeiben négy versenyzőnk, Kovács Ádám, Nagy Lara, Dobó Petra és Ladányi Lídia szerepelt a felkészülésen, melyen edzőként én is jelen voltam. Kiváló körülmények között dolgozhattunk, nagyon sok kilométert tudtunk gyűjteni, és az időjárás is a kedvünkben járt. Hazatérésünk után a Tisza—Palics-csatornán folytattuk a munkát, mivel a Tisza vízállása nem tette lehetővé, hogy a folyón evezzünk. Az edzéseket a zentai Tiszavirág Kajakklubbal együtt végeztük, ami, úgy hiszem, mindkét egyesület javára vált. Már évek óta kiváló kapcsolatot ápol egymással a két egyesület, az idén pedig a barátság még az eddigieknél is szorosabb. A versenyidőszak előtt a szegedi Maty-éren is együtt készült a két egyesület — mondta Apró.


Magyarkanizsaiak a palánkai 5 km-es országos bajnokságon (A Testvériség Kajakklub felvétele)

A bezdáni, 22. alkalommal megtartott nemzetközi kajakregattán, mely idénynyitó verseny is volt, a Testvériség versenyzői közül Kovács Ádám a serdülők kategóriájában 2000 méteren kajak egyesben ezüst-, Pavlov Saša pedig a felnőttek mezőnyében bronzérmet nyert. A Palánkán megrendezett 5000 méteres országos bajnokságon a magyarkanizsaiak egyetlen érmét Nagy Lara szerezte, a serdülő lányok között a dobogó második fokán végzett, de Kovács Ádám sem állt messze a sikertől, viszont a balszerencse megakadályozta a fiatal versenyzőt abban, hogy a dobogó legfelső fokára állhasson. Egy körrel a verseny vége előtt magabiztosan haladt a mezőny élén, ám ekkor egy, már korábban kizárt versenyző az egyik fordulónál nekiment a magyarkanizsai kajakozó hajójának, mely felborult.

Az Ada Ciganliján megrendezett szerbiai kupán és országos válogatón öten képviselték a Testvériség Kajakklubot, a mérleg pedig két érem: Kovács Ádám 1000 méteren a 2., Ladányi Lídia pedig ugyanezen a távon a 3. helyet szerezte meg. Apró István tanítványai összesen tizenegy döntőt eveztek 200, 500 és 1000 méteren, a két érem mellett még két 4. (Nagy Lara századmásodpercekkel maradt le a bronzéremről a három évvel idősebbek között 500 méteren), négy 5., valamint egy-egy 6., 7. és 8. helyet szereztek.

— Három serdülőkorú versenyzőnk ott állt az ifjúsági válogatott kapujában, és csak századmásodpercekkel maradtak el attól a helyezéstől, amely lehetővé tette volna számukra az ifjúsági válogatottba való bekerülést. Az eddigi eredmények optimizmusra adnak okot, és bízunk benne, hogy a szeptemberben Szlovákiában megrendezendő Olimpiai Reménységek Versenyén a tavalyi két helyett három vagy akár négy magyarkanizsai versenyző vehet részt — mondta Apró.

A legutóbbi regattán, a 230 kajakozó részvételével megtartott Május Kupán nyolc érmet gyűjtöttek a versenyzők. A dobogó legfelső fokára a Nagy Lara — Ladányi Lídia-kettős (serdülők, K-2, 200 méter), Kovács Ádám (serdülők, K-1, 1000 méter) és Dobó Petra (ifik, K-1, 1500 méter) állhatott, Pavlov Saša (felnőttek, K-1, 2000 méter), Ladányi Lídia (serdülők, K-1, 200 méter) és Apró Máté (minikajak, K-1, 1000 méter) a 2. helyet szerezte meg, Kovács (serdülők, K-1, 200 méter) és Dobó (serdülők, K-1, 200 méter) pedig a 3. helyen végzett. László Lejla, Beszédes Márk és Beszédes Máté is szép eredményeket értek el, de érmet nem sikerült szerezniük. A serdülő korosztály egyik fő versenye a július elején esedékes vajdasági bajnokság lesz, mely egyúttal válogató is az Olimpiai Reménységek Versenyére. A tartományi bajnokságot az országos követi, majd szeptemberben lesz az ORV, ahol sikeres válogató esetén a világ legjobb serdülő sportolóival versenghetnek a Testvériség tagjai.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..