home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Kiváló idénykezdet
Tóth Tibor
2016.04.15.
LXXI. évf. 15. szám
Kiváló idénykezdet

A Palics Evezősklub tagjai több rangos versenyen vannak már túl a 2016. évi idényben.


Iva Zubelić és Mila Milentijević és ezüstérmet nyert a horvát nyílt bajnokságon

Április elején, a Zagráb melletti Jarun-tavon tartották meg a 33. horvát nyílt evezősbajnokságot, melyen kilenc ország legjobbjai szálltak hajóba, és a két nap alatt 701 egység 1332 versenyzője ragadott lapátot. A neves versenyen a palicsi evezősök közül a Mila Milentijević, Iva Zubelić összetételű pionír-kétpárevezős egység a kiváló második helyen ért célba. Ez hatalmas eredmény nemcsak a Palics Evezősklub, hanem Szabadka városa számára is, a klub vezetősége azonban csalódottan vette tudomásul, hogy csak az egyik versenyzője kap ösztöndíjat a várostól.

A sikersorozatot az Újvidéken megtartott ergométeres országos bajnokságon is folytatta a két fiatal lány, miután az 1000 méteres távot 3:57:08-as idővel teljesítették, és ezzel országos bajnoki címet szereztek. Kiválóan szerepelt a felnőtt könnyűsúlyban indult Patyi Emma is, aki a 2000 méteren elért 8:03-as idejével ezüstérmet nyert.


A Budapesten bronzérmes palicsi négypárevezős egység

A budapesti nemzetközi regattán a 19 évnél fiatalabb palicsi négypárevezős egység (Patyi Emma, Nina Zubelić, Ana Miković, Milica Stambolija) bronzérmet nyert, a Palics és a budapesti Danubius tagjaiból álló férfinyolcas (Teleki Ádám, Ágoston Roland, Sörös Vince, Kosta Bolić, Bajári Viktor, Patyi Mátyás, Szabó Géza, Hajagos Emerick, Kis Teofil) pedig a 10. helyen zárta a futamot.


A Berkeley Egyetem nyolcasa, Mačković Martin első a sorban

A klub két tagja, Mačković Martin és Patyi Éva az Egyesült Államokban járnak egyetemre, így az óceánon túli regattákon szerepelnek. Mačković a Berkeley Egyetem nyolcasának színeiben a második helyen végzett a Mens Collegiate Varsity Copley Cup elnevezésű versenyen. Patyi a Barry Egyetem kormányos négyes hajójában — melynek tagja volt még Jelena Momirov, Sara Rus Alba, Luna Ugrenović és a kormányos Angela Dasch is — a Knecht Kupán aranyérmet nyert, egy héttel előtte pedig Florida egyetemi bajnokságán szintén a dobogó legfelső fokára állhatott.


A Barry Egyetem kormányos négyese, jobbról a palicsi Patyi Éva

Megkezdte munkáját az evezősiskola, melyet Đurasević Kornélia vezet. A foglalkozásokat áprilistól szeptemberig több csoportban tartják. A csoportok heti három edzést magába foglaló két hónapos felkészítésen vesznek részt, melynek ára 2000 dinár. Az evezősiskolába nemtől függetlenül bárki jelentkezhet, hétfő kivételével mindennap a Palics Evezősklub helységeiben délelőtt 8 és 10, délután 17 és 19 óra között, hétvégén pedig 9 és 11 óra között, valamint Nikola Kujundžić edzőnél a 060/40-30-654-es és Kozma Denisz edzőnél a 060/75-33-110-es telefonszámon.


Patyi Emma (balról) ezüstöt nyert az ergométeres országos bajnokságon


A férfinyolcas néhány tagja


Budapesten


Budapesten


Budapesten


Budapest — A versenyzők


Újvidéken


Újvidéken


A Barry Egyetem kormányos négyese Patyi Évával


A Berkeley Egyetem nyolcasa Mačković Martinnal


A Barry Egyetem kormányos négyese Patyi Évával


A Barry Egyetem négyese Patyi Évával

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..