home 2024. szeptember 16., Edit napja
Online előfizetés
Kiütéses, német győzelem a rajton
Tóth Tibor
2024.06.15.
LXXIX. évf. 24. szám
Kiütéses, német győzelem a rajton

München: Németország–Skócia 5:1 (3:0)

A házigazda német együttes valósággal kiütötte a kapura teljesen veszélytelen Skóciát az Európa-bajnokság nyitómérkőzésén. Erőteljesen kezdtek a hazaiak, és már a 10. percben a Bayer Leverkusen játékosa, a 21 éves Wirtz lőtt kapura, és a labda a skót kapus, Gunn, valamint a kapufa érintésével a hálóba került. A 19. percben Musiala megduplázta Németország előnyét, miután egy szép testcsel után a léc alá bombázott. Kétgólos előnyük birtokában is a németek irányították a játékot, és a félidő utolsó percében Porteous saját tizenhatosában szabálytalankodott Gündogannal szemben, amiért a skót játékos piros lapot kapott, a megítélt büntetőt pedig Havertz váltotta góllá. A második félidőben az emberelőnyben játszó német együttes a 68. percben Füllkrug védhetetlen bombájával megszerezte negyedik gólját is. A folyamatos német támadások közepette a skótok a 87. percben a semmiből szépítettek, egy bal oldali beívelés után ugyanis a labda McKenna fejéről Rüdiger fejére, majd onnan Neuer hálójába került. Az utolsó perceket is megnyomták a németek, és a 93. percben Can lapos lövéssel beállította a végeredményt.

A torna egyik esélyesének számító Németország igazolta az elvárásokat, Skócia pedig a még nagyobb arányú vereséget kapusának, a Norwichben védő Gunn-nak köszönhetően kerülte el, aki az öt kapott gól ellenére is csapata legjobbja volt.

A szombati program: Magyarország—Svájc (15), Horvátország—Spanyolország (18), Olaszország—Albánia (21).


Szalai Attila rajza

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..