home 2022. november 30., András napja
Kit zavart Magyarittabé?
(Tha)
2005.09.27.
LX. évf. 39. szám
Kit zavart Magyarittabé?

Hány ilyen tábla lesz még?Bácsfeketehegyen, a szüreti ünnepségen magyarittabéi ismerőseink örömmel újságolták, hogy új helységnévtáblákat állítottak fel, amelyeken feltüntették a falu magyar nevét is. Megbeszéltük, hamarosan elmegyünk hozzájuk, de a táblákat addig is fényképezzék le, küldjé...

Hány ilyen tábla lesz még?

Bácsfeketehegyen, a szüreti ünnepségen magyarittabéi ismerőseink örömmel újságolták, hogy új helységnévtáblákat állítottak fel, amelyeken feltüntették a falu magyar nevét is. Megbeszéltük, hamarosan elmegyünk hozzájuk, de a táblákat addig is fényképezzék le, küldjék el szerkesztőségünkbe, hogy a Bánáti Újságban is hírt adhassunk róla. Sajnos, elkéstünk. Egy hetet bírt ki a magyar felirat, aztán valakik sötétszürke festékkel átkenték. Magyarittabé ezerötszáz lakosa közül a többség, majdnem 73 százalék, magyar, mégis hosszú idő után most történt meg először, hogy kétnyelvű helységnévtáblákat helyeztek el. Ami egyébként nem is volt olcsó mulatság. A helyi közösség vezetőitől tudjuk, hogy a négy tábla több mint 90 ezer dinárba került. Talán ezért sem ártana előállítani az elkövetőket és megfizettetni velük vagy - ha kiskorúak - a szüleikkel az okozott kárt.
A magyarittabéi helyi közösség tanácsának kibővített ülésén a tanács tagjai, valamint a politikai pártok képviselői egyhangúan elítélték a falu magyarul kiírt nevének lemázolását, a begaszentgyörgyi Razvoj közvállalat dolgozói pedig megtisztították a táblákat.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..