home 2024. május 17., Paszkál napja
Online előfizetés
Kiss Tamásé a Kristálygömb Díj
2023.10.28.
LXXVIII. évf. 43. szám
Kiss Tamásé a Kristálygömb Díj

A Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencia 2023. évi Kristálygömb Díját a kuratórium egyhangúlag Kiss Tamás baritonistának ítélte oda az opera-szólóéneklés terén elért kiváló eredményeiért és a Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferenciákon való kiemelkedő szerepléseiért.


Fotó: VMTDK

Kiss Tamás 1999-ben született Nagykikindán zenei hajlammal megáldott családban. Az énektehetségét már óvodás korában felfedezték. A nagybecskerekei Josif Marinković Zeneművészeti Szakközépiskola elméleti szakirányának befejezése után 2018-ban az újvidéki Isidor Bajić Zeneművészeti Szakközépiskolába iratkozott az ének-hangszer tagozat szólóének szakára. 2018–2022 között az újvidéki Művészeti Akadémia Zenei Karának Muzikológiai és Etnomuzikológiai Tanszékén végezte el az alapképzést. Ugyanitt jelenleg mesterképzést folytat a Zene a médiában szakon. Ezzel párhuzamosan beiratkozott a belgrádi Zeneművészeti Egyetem Szólóének Tanszékének alapképzésére.

A szólóéneklés területén már eddig is kiemelkedő díjakat kapott.

A Kristálygömb Díjat 2023. november 25-én, a 22. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencián, Újvidéken, a Mezőgazdasági Kar amfiteátrumában adja át dr. Csányi Erzsébet, a VMTDK tudományos bizottságának elnöke.

 

Forrás: Vajdaság Ma

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..