home 2024. május 07., Gizella napja
Online előfizetés
Kispiacon is fellobbant az összetartozásunk lángja
Kovács Laura
2023.06.05.
LXXVIII. évf. 22. szám
Kispiacon is fellobbant az összetartozásunk lángja

Legelőször 2020-ban, a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójára hirdették meg az Összetartozásunk Tüze akciót, melyet azóta minden évben megismételnek. Idén hat kontinens több mint 40 országának közel 700 településéről mintegy 1000 helyszínen lobbant fel a tűz 20 óra 23 perckor, a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából.

Kispiacon vasárnap este a tűz köré gyűlt a falu apraja nagyja.

Szarapka Ede, Kispiac helyi közössége tanácsának elnöke elmondta, fontosnak tartják, hogy erre a napra emlékezzenek, mivel számos kötelék fűzi az embereket az anyaországhoz.


Azt, hogy valamikor egy országhoz tartoztunk, nem lehet megtagadni. Minden kispiaci embernek vannak közeli rokonai Magyarországon, de a határ elválaszt bennünket. Arra az időre is emlékezünk, amikor nem kellett a határon tíz órát várni, illetve lesni az interneten, mennyit idő alatt tudnánk átjutni, hanem jöttek-mentek az emberek abban a hatalmas, szép Magyarországban, ami akkor volt. Tudjuk, hogy ez a múlt, de a múltat ugyanúgy, mint az őseinket is, tisztelnünk kell, és én azt gondolom, hogy ez a mai este erről szól.

Hozzátette, hogy a kispaci helyi közösség mindig nyitott az olyan ötletekre, amely a közösség építésére vonatkozik.
–Számunkra ez fontos, és mindig támogatjuk az ilyen típusú rendezvényeket, amelyek a hagyományokat őrzik, és ez a mai is egy ilyen alkalom.

Fényképezte: Kovács Laura

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..