home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
KismamafelkéSZÜLŐ
2020.10.06.
LXXV. évf. 40. szám
KismamafelkéSZÜLŐ

Október 9-én kezdi meg munkáját a KismamafelkéSZÜLŐ, mely magában foglal egy teljes ráhangolódást az anyává válás különböző szakaszaira, a várandósságtól egészen az első közös hónapokig.

Október 9-én, pénteken, 17 órától Vass Enikő szülészeti-nőgyógyászati nővértől első kézből tudhatják meg az érdeklődők, mire kell felkészülniük a kórházban töltött napok idejére, mi kerüljön a kórházi csomagba, milyen dokumentumokat kell magukkal vinniük az intézménybe.

Október 12-én, hétfőn, 16 órától a kismamák Tomić Edina szoptatási segítőtől kaphatnak útmutatást a szoptatásra való felkészüléshez, mert ahhoz, hogy az édesanya sikeres legyen a szoptatásban, az elhatározáson túl megfelelő információkra és támogatásra is szükség van.

Test és lélek szétválaszthatatlanul összefonódik a szülésnél. Október 15-én, csütörtökön, 16.30-tól Vígi Sára kétgyermekes édesanya saját tapasztalatait osztja meg az érdeklődőkkel, azt, hogy mikor és hogyan lehet elkezdeni a lelki felkészülést is a szülésre.

Október 17-én, szombaton, 15 órától Lengyel Krisztina védőnő ad tippeket és jótanácsokat a leendő családoknak a gyermekágyas napokra, szó lesz arról, hogyan készüljenek a babájuk fogadására, mivel könnyíthetik meg a család életét a szüléshez közeledve, majd a gyermekágyban. Ugyanazon a napon, 16 órától a gyakorlatban is felkészülhetnek a családok az újszülött gondozására. Ebben Zolárek Zsuzsanna csecsemősnővér lesz a segítségükre. A programon részt vevők demonstrációs babákon sajátíthatják el, hogyan kell helyesen megfogni és felemelni egy újszülöttet, gyakorolhatják a pelenkázás, fürdetés, hajmosás, öltöztetés, lázmérés lépéseit, megtanulhatják a köldökcsonkápolás alapjait. A szombati programokra szeretettel várjuk a leendő apukákat is.

Október 20-án, kedden, 16 órától László Ágnes babahordozási tanácsadóval hordozni tanulhatnak a családok, hordozóeszközöket és kötéseket próbálhatnak majd ki.

Október 22-én, csütörtökön, 17 órától Szalma Emese, a Vajdasági mosimamik Facebook-csoport alapítója várja az érdeklődőket, akiket a mosható pelenkák világába fog bevezetni. 

November 3-án, kedden, 16 órától pedig dr. Csáki Anasztázia szülész-nőgyógyász szakorvos segítségével a szülésre készülhetnek fel a kismamák, nagyon fontos ugyanis, hogy tisztában legyenek azzal, mire számíthatnak a szülőszobában, hogy megismerkedjenek a környezettel, tájékozódjanak arról, mi mindenre van lehetőségük.

Tanfolyamainkon szeretnénk a lehető legtöbb hasznos információt megosztani az érdeklődőkkel az érkező csöppséggel kapcsolatosan. Célunk, hogy a családok felkészülten várják a baba érkezését, és helyt tudjanak állni a legváratlanabb helyzetekben is, illetve hogy hasznos, a gyakorlatban könnyen alkalmazható tudással gazdagítsuk a várandósok ismeretanyagát.

A Zentai baba-mama klub várja a kismamák jelentkezését, akik szeretnének elmerülni a szülés körüli és utáni témákban, akiket érdekel a tudatos várandósság és babagondozás, a szeretetteljes, válaszkész nevelés. A résztvevők száma korlátozott, ezért a programokra bejelentkezés szükséges.

Zentai baba-mama klub

Tomić Edina

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..