Kiránduló diákok Zentán
Tóth Lívia
2018.09.18.
LXXIII. évf. 37. szám
Kiránduló diákok Zentán

A Magyar Nemzeti Tanács diákutaztatási programjának és Magyarország Miniszterelnöksége Nemzetpolitikai Államtitkárságának köszönhetően muzslyai, erzsébetlaki, nagybecskereki és szentmihályi általános iskolás diákok látogattak Zentára.

A kiránduláson részt vevő harmadik osztályos tanulókat és az őket kísérő pedagógusokat a városháza dísztermében Perpauer Attila, a községi tanács művelődéssel és oktatással megbízott tagja köszöntötte.

— A Magyar Nemzeti Tanács diákutaztatási programja rendkívüli lehetőségeket kínál arra, hogy megismerjük egymást, tájegységeink kultúráját, nemzeti örökségét. Erre azért van szükség, mert összetartozunk, mindannyian egy nemzet része vagyunk — mondta Perpauer Attila, aki Czegledi Rudolf polgármester és a maga nevében kellemes időtöltést kívánt a gyerekeknek a Tisza-parti városban.

A diákoknak Tari László helytörténész mesélt Zenta történelméről, majd a csoportok megtekintették a városháza tornyában a Zentai csata emlékkilátót, bebarangolták a Városi Múzeum tárlatait, sétáltak a Fő téren és a Tisza-parton, valamint megnézték a tavaly átadott Lisieux-i Kis Szent Teréz-emléktemplomot.

A program keretében a következő napokban nezsényi, magyarittabéi, tordai, tóbai és magyarcsernyei kisiskolások érkeznek Zentára.


A szerző felvételei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Községeink Életéből rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..