home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Király az első magyar kapus kapott gól nélkül
MTI
2016.06.15.
LXXI. évf. 24. szám
Király az első magyar kapus kapott gól nélkül

Király Gábor korrekordja mellett még számos statisztikai érdekességet hozott a Magyarország-Ausztria (2-0) mérkőzés a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének keddi játéknapján. Király Gábor, a magyar csapat kapusa lett minden idők legidősebb játékosa, aki pályára lépett Európa-bajnokságon.

A válogatottban az osztrákok elleni csoportmérkőzésen 104. alkalommal szereplő futballista 40 évesen és 74 naposan futott ki a pályára, ezzel a korábbi magyar szövetségi kapitány, a német Lothar Matthäus rekordját adta át a múltnak, aki 39 évesen és 91 naposan szerepelt az Eb-n.

Egyben Király lett az első magyar kapus, aki kapott gól nélkül lehozott egy meccset a kontinenstornák történetében.

A magyarok első gólját szerző Szalai Ádám legutóbb 550 nappal korábban, 2014. december 12-én volt eredményes tétmérkőzésen, a Hoffenheim-Eintracht Frankfurt német bajnoki találkozón. A válogatott színeiben ezt megelőzően 2014. október 14-én, a Feröer-szigetek elleni, idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőn szerzett gólt.

A magyar válogatott legutóbb 1972. június 17-én (16 068 nappal az osztrákok elleni meccset megelőzően) játszott Európa-bajnoki mérkőzést, és a keddi siker előtt 1964. június 20-án győzött kontinensbajnokságon.

Legutóbb 1985. április 17-én nyert a magyar válogatott legalább kétgólos különbséggel Ausztria ellen. Annak az idegenbeli világbajnoki selejtezőnek 0-3 lett a végeredménye.


Nyitókép: Király Gábor (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..