home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Kiosztották a Podolszki József publicisztikai pályázat díjait
2023.03.20.
LXXVIII. évf. 11. szám
Kiosztották a Podolszki József publicisztikai pályázat díjait

Bácsfeketehegyen megtartották a XXVI. Podolszki József publicisztikai pályázat díjkiosztó ünnepségét. A résztvevők 16 pályamunkát küldtek be. A Herceg Elizabetta, Tóth Péter és Csordás Katalin összetételű zsűri első díjat nem osztott ki.


Fotók: Pannon RTV

A publicisztikai pályázat harmadik díját Kállai Göblös Nikoletta, a Magyar Szó újságírója Ez nem piskóta című jegyzetének ítélték oda. Seregély Orsolya, a Szabad Magyar Szó és a Családi Kör újságírója második díjat kapott A hivatás mindig megtalálja az embert című interjújáért, melyet Horváth Ákos fiatal katolikus pappal készített. Szintén második díjban részesült Komáromi Dóra, az Újvidéki Rádió munkatársa Aki egész Vajdaságot megtanította irodalmat tani-tani... című interjúja Hózsa Éva egyetemi tanárral. A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének különdíját az Anya leszek! című pályamunka kapta, melynek szerzője Gulyás Réka, a Magyar Szó újságírója.

A jelenlévők délután a bácsfeketehegyi temetőben virágot helyeztek el Podolszki József, valamint a helyi és vajdasági művelődési élet jelentős személyiségeinek sírjánál, a kultúrotthon falán pedig megkoszorúzták Podolszki József emléktábláját.

A Bányai János Emlékházban, amely a helyi Kozma Lajos fiókkönyvtárnak is helyet ad, bemutatták Lovas Ildikó Szép Amáliák című könyvét, kiállítást hozott a szenttamási Gion Nándor Emlékház, valamint Vajda Noa Pálma verses estje is színesítette a programot.

Az eseményt, amely a Magyar Nemzeti Tanács kiemelt jelentőségű kistérségi rendezvénye, a Kozma Lajos Könyvtár és a Podolszki József Emlékbizottság szervezte.

Forrás: Pannon RTV, Vajdaság Ma

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..