home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Kinevezések a Szabadkai Egyházmegyében
Kartali Róbert
2024.02.28.
LXXIX. évf. 9. szám
Kinevezések a Szabadkai Egyházmegyében

Msgr. Fazekas Ferenc szabadkai megyés püspök kinevezte az új főespereseket a Szabadkai Egyházmegye négy főesperesi kerülete élére.

A székesegyházi főesperesség élére Msgr. dr. Zapletán Géza, a szabadkai Jézus, a munkás plébánia plébánosa kerül, a Duna menti főesperességet ft. Josip Pekanović, a zombori Szentháromság-plébánia plébánosa, a bácsi főesperességet Msgr. Zsellér Attila, az újvidéki Mária Neve-plébánia plébánosa és a budiszavai Rózsafüzér Királynője-plébánia kormányzója, a Tisza menti főesperességet pedig ft. Pósa László, az óbecsei Páduai Szent Antal-plébánia plébánosa vezeti ezentúl.

Ferenc megyés püspök kijelölte a székesegyházi főesperesi kerület új espereseit is. Szabadkán az óvárosi esperességet ft. Dragan Muharem, a kisboszniai Szentháromság-plébánia plébánosa, az újvárosi esperességet ft. dr. Horváth Endre, a hajdújárási Keresztelő Szent János-plébánia plébánosa és a ludasi Szent Katalin-plébánia kormányzója, az alsóvárosi esperességet pedig ft. Daniel Katačić, a györgyéni Munkás Szent József-plébánia plébánosa vezeti.

A megyés püspök a Tisza menti főesperesi kerület új espereseiről is döntött. Az óbecsei esperesség élére ft. Szungyi Károly, az adai Szentháromság-plébánia plébánosa került, a magyarkanizsai esperességet ft. dr. Orcsik Károly, az adorjáni Sarlós Boldogasszony-plébánia plébánosa, a topolyai esperességet ft. mr. Szakály József, a topolyai Sarlós Boldogasszony-plébánia plébánosa, a zentai esperességet pedig ft. Vreckó Ferenc, a zentai Szent Antal-plébánia plébánosa irányítja majd.

A Duna menti főesperesi kerület új esperesei tekintetében is döntés született. A kúlai esperesség élére ft. Zsúnyi Tibor, a szenttamási Szent Kereszt Felmagasztalása-plébánia plébánosa, valamint a veprődi, az ókéri és cservenkai plébániák kormányzója került. A zombori esperességet ft. Josip Štefković, a zombori Szent Kereszt Felmagasztalása-plébánia plébánosa, valamint a Tavelić Szent Miklós-plébánia kormányzója, az apatini esperességet pedig ft. Verebélyi Árpád, a gombosi Szent László király plébánia plébánosa, valamint a doroszlói Szent Imre-plébánia kormányzója, illetve a doroszlói Szentkút kegyhely rektora vezeti.

A megyés püspök a bácsi főesperesi kerület új espereseit is kinevezte. Az újvidéki esperesség élére ft. dr. Szöllősi Tibor, a temerini Szent Rozália-plébánia plébánosa, a bácsi esperesség élére pedig ft. dr. Marinko Stantić, a bácsi Szent Pál-plébánia plébánosa, valamint a palonai Szent Jakab-plébánia kormányzója került.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..