home 2024. április 17., Rudolf napja
Online előfizetés
Kinek nem kell fizetnie a vízlecsapolási illetéket Zentán?
(Tha)
2020.05.18.
LXXV. évf. 20. szám
Kinek nem kell fizetnie a vízlecsapolási illetéket Zentán?

Május 15-től megkezdték a vízlecsapolási illetékek kézbesítését. A zentai önkormányzatban megtartott sajtótájékoztatón Czegledi Rudolf polgármester arról beszélt, hogy a polgároknak milyen esetekben nem kell befizetniük a végzésen szereplő összeget, vagy annak egy részét.

— Szeretnénk felhívni a zentai lakosok figyelmét, hogy azoknak, akiknek csak építkezési telkük van a város területén, és rácsatlakoztak a csatornahálózatra – ami azt jelenti, hogy szerepelnek a kommunális közvállalat rendszerében –, nem kell fizetniük az illetéket. Amennyiben van mezőgazdasági földterületük, vagy falusi házuk, arra törleszteniük kell a vízlecsapolást — hallottuk a polgármestertől, aki a fizetési eljárást is részletezte: — Amennyiben a polgárok olyan számlát kapnak, amelyen egy tételben szerepel a városi építkezési telekre és a mezőgazdasági földterületre kirótt összeg, akkor csak az utóbbit kell befizetniük. Ha nem tudják kiszámolni, és az egészet kifizetik, akkor várják meg az újabb végzést, amit az év folyamán kézbesítenek, és azon már rajta lesz a különbözet, amit a Vajdasági Vizek Közvállalat jóváír a mezőgazdasági illeték javára. Senkinek sem kell fellebbezéssel élnie, a megkezdett folyamatot ugyanis a járványhelyzet szakította félbe. Mivel több, mint nyolcezer végzés módosítására van szükség, ezt a munkát a rendkívüli helyzet miatt nem tudták befejezni.

Czegledi Rudolf polgármester hangsúlyozta, a vízlecsapolási illeték eltörölése nem csak a fizikai személyekre, hanem azokra a vállaltokra és intézményekre is vonatkozik, amelyek eleget tesznek a fent említett feltételnek, vagyis csatlakoztak a városi csatornahálózatra.       

Amennyiben a polgároknak kérdésük lenne az illetékkel kapcsolatban, forduljanak Tuza Valériához, a zentai Kommunális és Lakásügyi Osztály vezetőjéhez, akit a 024/655-471-es telefonszámon érthetnek el.


Tóth Lívia felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..