home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Kilenc „pacsirta” a Líra Popfesztiválon
Kónya-Kovács Otília
2016.07.11.
LXXI. évf. 28. szám
Kilenc „pacsirta” a Líra Popfesztiválon

A muzslyai Zenészek és Énekesek Egyesületének tagjai azzal a céllal indították útjára a Líra Popfesztivált, hogy minél több tehetséges énekest, zenészt kutassanak fel, és a lehetőségeikhez mérten próbálják segíteni a további pályafutásukat.

Sok jó hangú fiatal megfordult már az eddigi fesztiválokon, és nem volt ez másként az idén, a tizedik rendezvényen sem. Kilenc énekes mutatkozott be, akiket az erre az alkalomra összeverbuválódott zenekar kísért.

A bírálóbizottság tagjai közül Konrád Emma karnagy először zsűrizett ezen az eseményen, és nagyon meglepődött a fiatalok teljesítményén. A zsűri másik két tagja, Rontó Márta zongoratanár és Kenderesi Zoltán zenetanár is egyetértett abban, hogy az ifjúsági mezőnyben olyan jók voltak az énekesek, hogy csak árnyalatnyi eltérésekről beszélhetnek. Éppen ezért ebben a kategóriában hosszas latolgatás után megosztott első díjat osztottak ki, melyet Tasi Szabina és Brnić Miroslav vehetett át. A tini kategóriában Mészáros Emesét jutalmazták, a nézők pedig megerősítették a zsűrit, hiszen Emesének szavazták meg a közönségdíjat is.

A fellépők többségét kicsi kora óta érdekli a zene, az éneklés. Mészáros Emese például már háromévesen bemutatkozott a Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedőn, habár ekkor még csak arra az időre vált meg a cumijától, amíg a színpadon tartózkodott. Páger Szendinek, aki már volt a popfesztivál nyertese, még mindig van egy kis „pozitív” lámpaláza egy-egy fellépés előtt. Németh Arnold három éve énekel, két éve tanul gitározni, és hangját a Don Bosco gyermekkórusban is „kamatoztatja”. Szabó Laura csaknem két éve énekel, de most állt másodszor a nagyközönség elé. Süveg Teodóra ötévesen lépett először a közönség elé. Népdallal kezdte, majd mindinkább megszerette a popzenét. Ugyanígy van ezzel Muhi Dániel is, aki már több rangos díj tulajdonosa, melyeket főleg népdalénekléssel érdemelt ki. Az adai Raffai Éva elmondása szerint négyévesen már ismerkedett a népdalokkal, most viszont Szegeden tanul ének-zene szakon. Egy muzslyai évfolyamtársa hívta fel a figyelmét a fesztiválra, és ő szívesen megmérettette magát. A moholi Brnić Miroslav négy éve „ismerős” Muzslyán, hiszen az Emmausz Fiúkollégium bentlakója volt. Befejezte az alapfokú zenedét, egy évig szólóéneket is tanult, legalább tíz éve közeli kapcsolatban áll a zenével, gitáron, szintetizátoron is szokta magát (vagy éppenséggel másokat) kísérni. Szerinte igencsak színes volt a X. Líra Popfesztivál, hiszen a popzene sokszínű palettáját mutatták be az énekesek. Tasi Szabina most fejezte be a zenei középiskolát, és Szegeden próbál szerencsét abban bízva, hogy a jövőben a zene tölti ki a mindennapjait.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..