home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Kiírták a választásokat
Pannon RTV
2023.11.01.
LXXVIII. évf. 44. szám
Kiírták a választásokat

December 17-én többszintű választások lesznek Szerbiában. Az ország polgárai a köztársasági parlament, valamint 65 önkormányzat képviselő-testületének összetételéről döntenek majd.

Az előrehozott köztársasági parlamenti választásokat Aleksandar Vučić államfő írta ki. Azt mondta, a kormány kérésére feloszlatta a parlamentet, és előrehozott parlamenti választást írt ki. Hozzátette: nagyon fontos, hogy Szerbia megőrizze a békét és a stabilitást, valamint belső egységét.

Fotó: Tanjug

Ugyanakkor előrehozott önkormányzati választást is tartanak 65 szerbiai településen, amelyeknek a polgármesterei szeptember végén mondtak le az előrehozott választások megszervezése érdekében, illetve vajdasági tartományi választásra is számítani lehet.

Az önkormányzati választás kiírásakor Vladimir Orlić házelnök minden állampolgárt arra kért, vegyen részt a voksoláson.

Szerbiában 2012-ben, 2014-ben és 2016-ban is tartottak előrehozott parlamenti választást.

December 17-én valamivel több mint 6,7 millió választópolgár járulhat az urnák elé Szerbiában.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..