home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Kihagyhatatlan élmény: lovas kocsival, lóháton az ilonafalvi kútfürdőbe
Fehér Márta
2019.07.01.
LXXIV. évf. 26. szám
Kihagyhatatlan élmény: lovas kocsival, lóháton az ilonafalvi kútfürdőbe

A tóthfalusi Almás-vasderes Hagyományápoló Egyesület nem mindennapi programot kínált vasárnap délutánra, az Ilonafalva határában található, felújított Baráthok kútjához invitált mindenkit.

Méghozzá lovas kocsival, lóháton, át a járáson, gólyalessel, iszapfürdőzéssel és hazatéréssel naplemente idején. Hű, de bánkódtam, hogy már nem tudtam átszervezni a délutánt! A kisfiam viszont szabad volt, és felejthetetlen élményekkel tért haza, csak mesélt és mesélt, én pedig lenyűgözve hallgattam! Szerencsére ez nem pusztán egyszeri alkalom volt a kirándulásra, így már alig várom a következő indulást!

 

 

— A munkálatokban sajnos nem vettünk részt, hívtak bennünket, de most van az aratás, nem jutottunk oda, hogy a kalákából kivegyük a részünk — mesélte Kálmán Jenő, az egyesület vezetője. — A megnyitóra meghívtak bennünket, úgy döntöttünk, eleget teszünk az invitálásnak, így létrehoztunk egy Facebook-eseményt, meghirdettük, hogy megyünk az ünnepélyes megnyitóra a Baráthok kútjához lovas kocsival, illetve lóháton azok, akik járnak hozzánk lovagolni. Szívesen láttunk bárkit, az út ingyenes volt, egyesületünk szponzorálta. Leginkább fiatalok tartottak velünk, átmentünk az oromhegyesi járáson, hogy vadregényesebb legyen a kétórás utazás. A járáson keresztül megnéztük az élővilágot, az állatvilágot, láttunk nagyon sok gólyát! Utána fürdőztünk egyet, és jöttünk vissza. A fürdőt nagyon szépen megcsinálták, nagyon ügyesek, a környezet is megnyugtató. Tervben is van, hogy ezt az élményutazást rendszeresítjük, meglátjuk, mennyire lesz rá igény. De külön kívánságra is megszervezzük a kirándulást, családoknak, baráti társaságoknak. Tóthfaluig könnyen el lehet jutni autóval, kerékpárral, és innen indul a fogat a faluvégi lovas tanyáról.

Kattintsanak a tóthfalusi Almás-vasderes Hagyományápoló Egyesület Facebook-oldalára: https://www.facebook.com/groups/1145164338996760/

 

 


Tekintse meg képgalériánkat is, az Almás-vasderes Hagyományápoló Egyesület és a szerző felvételeit!▼

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..