home 2024. szeptember 08., Adrienn napja
Online előfizetés
Kiesett a házigazda
Tóth Tibor
2024.07.06.
LXXIX. évf. 27. szám
Kiesett a házigazda

Az első két negyeddöntőből Spanyolország és Franciaország jutott be a legjobb négy közé.

Stuttgart: Spanyolország—Németország 2:1 hosszabbítás után, 1:1 (0:0)

Előrehozott döntőnek is beillett a két futballnagyhatalom összecsapása, de a sors akarata szerint már a negyeddöntőben találkoztak. Az első lehetőséget a spanyolok alakították ki, miután Pedri bal alsóba tartó lövését védte Neuer. Az első 15 perc inkább a spanyolokról szólt, a 15. percben Yamal a bal kapufa mellé lőtt. 2 perccel később Havertz fejese Unai Simón zsákmánya lett. A németek fokozatosan átvették a kezdeményezést, de túlságosan nem mehettek előre, mert a spanyolok a két villámgyors szélső, Yamal és Williams révén állandó veszélyforrások voltak a kapujukra. A második félidő elején előbb Morata lőtt fölé, majd az 51. percben Yamal jobb oldalról a csereként beállt Olmóhoz passzolt, aki laposan a jobb alsó sarokba lőtt. Füllkrug pályára küldésével felpörögtek a németek, és a 70. percben a Dortmund csatárának passzából Andrich veszélyeztette a spanyol kaput, 7 perccel később pedig Füllkrug estében 6 méterről a bal kapufát találta el. A 82. percben Havertz nemcsak a kint álló kapust, hanem a kaput is átemelte, a 89. percben azonban Wirtz közelről lőtt, és a labda a kapufáról a hálóba került. A hosszabbításban a németek valamivel jobbak voltak, de a 119. percben a spanyolok szerezték meg a győztes gólt: Olmo ívelt középre, és a csereként beállt Merino a német védők között fejjel megszerezte Spanyolország elődöntőt érő gólját. A 123. percben Füllkrug fejelhetett tisztán, de labdája centikkel a kapu mellé szállt.


Szalai Attila rajza

Hamburg: Portugália—Franciaország 0:0, tizenegyesekkel 3:5

Az első félidőben főleg biztonsági játékot nyújtottak a felek, elsősorban a portugálok adogattak, de egyetlen nagyobb helyzetet sem alakítottak ki a csapatok. A 60. percig a középpályán folyt a játék, ekkor előbb Bruno Fernandes, majd Vitinha hagyott ki egy-egy portugál lehetőséget, amire a franciák Kolo Mouani és Camavinga révén válaszoltak, de előbbi ziccerét Rúben Dias blokkolta, utóbbi pedig tiszta helyzetből nem találta el a kaput. A mérkőzés hátralévő része, ahogy a kétszer 15 perces hosszabbítás sem hozott gólt, így jöhettek a tizenegyesek. A szlovének ellen három tizenegyest hárító Diogo Costa Dembélé, Fofana, Kundé, Barcola és Théo Hernandez lövését sem tudta védeni, míg a portugálok soraiból Ronaldo, Bernardo Silva és Nuno Mendes betalált a francia kapuba, a harmadik sorozatban azonban Joao Félix a jobb kapufát találta el, így Franciaország jutott a legjobb négy közé. A franciák összesen 87 alkalommal lőttek, illetve fejeltek ellenfelük kapujára az Eb-n, és mindössze egyetlen gólt (Mbappé tizenegyese a lengyelek ellen) értek el, de az sem akcióból született. A Spanyolország—Franciaország-elődöntőt kedden 21 órától játsszák Münchenben.

A szombati program, negyeddöntők: Anglia—Svájc (18.00), Hollandia—Törökország (21.00).

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..