home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Kibővíthetik a szabadkai Vackor-óvodát
Kartali Róbert
2024.04.09.
LXXIX. évf. 14. szám
Kibővíthetik a szabadkai Vackor-óvodát

Módosítják a Magyar Nemzeti Tanács idei költségvetését, mely kiemelt téma lesz a tanács 12. rendes ülésén, melyet csütörtökre hívtak össze, és csaknem ötven napirendi pontot vitatnak meg rajta. Fremond Árpád, az MNT elnöke előzetes sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a költségvetés módosításával lehetőség nyílik a szabadkai Vackor-óvoda bővítésére.

A Magyar Nemzeti Tanács költségvetésének módosítására az országos szinten növekvő támogatás miatt van szükség. A tartományi támogatás az előző évhez képest egy kicsit alacsonyabb, az önkormányzatoktól érkező juttatások pedig nem változnak a korábbi évekhez képest, de az állami költségvetésből érkező összeg jelentős emelkedést mutat, közel 7 millió dinárral — jelentette be Fremond Árpád. Az MNT elnöke hozzátette, hogy ez a változtatás kiemelkedő jelentőséggel bír a Magyar Nemzeti Tanács működése szempontjából, és az idei költségvetés összege 1 milliárd 438 millió dinárra módosul. Egyúttal két olyan tételt is kiemelt, amely korábban nem szerepelt a költségvetésben.

— Az első a szabadkai Vackor Magyar Iskoláskor Előtti Nevelő és Gyakorlóintézmény melletti házrész megvásárlása. Az új épület építésekor a telek ölelésében lévő ház egy idős hölgy tulajdonában volt, aki sajnos elhunyt, és most lehetőség van arra, hogy ezt a kis épületrészt meg tudjuk vásárolni. Ebben az épületrészben nagyon gyorsan, minimális anyagi befektetéssel, újabb helyszínt tud kapni az óvoda, és arra is lehetőség van, hogy akár két csoporttal bővüljön az elkövetkező időszakban a kapacitás. A másik a bácsfeketehegyi kultúrotthon épületének a felújítására vonatkozó tervdokumentáció kidolgozása, hiszen szükségessé vált ennek az épületnek is a felújítása. Az ülésen szerepelni fog az MNT kiemelt művelődési intézmények 2023-as évi jelentése, pénzügyi, valamint munkabeszámolója is. A Zentai Kamaraszínház, a Topolyai Könyvtár, a Topolyai Múzeum és más intézmények képviselői részt vesznek az ülésen, hogy beszámoljanak tevékenységükről. Emellett a Hét Nap hetilap beszámolója is napirenden lesz — jelentette be az MNT elnöke. Mint mondta, az ülésen jóváhagyják az iskolahálózat, valamint az igazgatóválasztásokkal összefüggésben az MNT Végrehajtó Bizottságának különféle döntéseit. Ezenkívül számos oktatási intézményben jóváhagyásra várnak az igazgatóválasztási eljárások, valamint napirenden szerepel több tankönyv jóváhagyása is.

A Magyar Nemzeti Tanács 12. rendes ülése csütörtökön 10 órakor kezdődik. Az ülés közvetítése elérhető lesz az MNT hivatalos honlapján, a https://www.mnt.org.rs címen, valamint a Pannon Televízió is sugározni fogja.

Fényképezte: Kartali Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..