home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Kézművestábor kánikulában és viharban
(Tha)
2015.08.24.
LXX. évf. 33. szám
Kézművestábor kánikulában és viharban

Huszonegyedik alkalommal rendezte meg Tiszaszentmiklóson a helybeli magyar kultúrkör a kézművestábort. A harminc részvevő a falubeli gyermekeken kívül Szabadkáról, Királyhalomról, Felsőhegyről, Buránysorról, Zentáról, Adáról és Csókáról érkezett.

Egy éjszakai vihartól és egy délutáni záportól eltekintve a jelenlévők hatalmas kánikulában dolgoztak és szórakoztak. A tábort ráadásul az idén új helyen, a Miletić utca 30-as szám alatti ház udvarában tartották meg, melyet egy helybeli lakos bocsátott a kultúrkör rendelkezésére. A körülmények talán nem voltak olyanok, mint korábban, de ez senkit sem zavart, a napok a megszokott jó hangulatban teltek el.

Nemcsak a délelőtti és a délutáni foglalkozások, hanem az esti program is változatos volt. A gyerekek Barát Kingával és Rakić Violettával nemezeltek, gyurmáztak, álomfogókat készítettek, Csizmadia Berák Benitta gipszöntést és szövést, Tóth Lívia batikolást, Csorba László agyagozást oktatott, a csapatjátékokat pedig Csipak Levente irányította. Esténként karaokézni, táncolni, diszkózni lehetett, és nem maradt el a tábortűz melletti szalonnasütés sem. A Ki mit tud? legnagyobb élménye az a dal volt, amelyet néhány lány írt a tábori életről. Előadásukat a zsűri és a hallgatóság egyaránt nagy nevetéssel kísérte. Mindezeken kívül még arra is jutott idő, hogy a csoport egy délutánt a padéi Sövényházi-tanyán töltsön el lovaglással és a tavaly óta új lakókkal — mosómedvével, emuval, minikenguruval, kislámákkal stb. — gyarapodott állatkert meglátogatásával, illetve megnézze Csókán a Tanyaszínház előadását is. A két kellemes kirándulásért köszönet illeti Sütő Istvánt és Kormányos Lászlót, a csókai Művelődési és Oktatási Központ igazgatóját.

Az esemény a hagyományokhoz híven az idén is az elkészült munkák kiállításával és a záróműsorral fejeződött be. A táborlakók mellett közreműködött a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület Barna Gesztenye citeracsoportjának két tagja és Mihók Attila hangszerszólista. A népes közönség nagy tapssal jutalmazta a fellépőket.   

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..