home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Kezdődik a színházi évad Zentán
Tóth Lívia
2020.09.08.
LXXV. évf. 36. szám
Kezdődik a színházi évad Zentán

A Zentai Magyar Kamaraszínház a következő felhívással fordult a közönséghez:

Tisztelt Nézőink!
Örömmel értesítjük Önöket, hogy színházunk megkezdte a 2020/2021-es évadot! Az új előadás próbái már javában zajlanak. Lehetőségünk nyílt a próbákkal párhuzamosan előadásokat is hirdetni, természetesen a törvény által előírt biztonsági előírásokat betartva (korlátozott nézőszám, kötelező maszkhasználat, fertőtlenítés, lázmérés stb.).

Szeptember 15-én (kedden), 16-án (szerdán) és 17-én (csütörtökön) 19.30 órától megtekinthetik a következő előadásunkat:

Carlo Goldoni: A FOGADÓSNŐ
Rippafratta lovag – Dévai Zoltán; A lovag szolgája – Papp Arnold; Forlipopoli, őrgróf – Nešić Máté; Albafiorita, gróf – Virág György; Mirandolina, fogadósnő – Lőrinc Tímea (Pataki Gyűrű-díjas); Fabrizio, a fogadó pincére – Szilágyi Áron; Ortensia, színésznő – Verebes Judit;
Ének-mentor: Koncz Éva; Jelmez: Janovics Erika; Díszlet: Mészáros Tibor; Rendező: Mészáros Tibor.



A fogadósnő – Dévai Zoltán és Lőrinc Tímea (fotó forrása: Zentai Magyar Kamaraszínház)

„Ebben a fogadóban minden férfi annak a nőnek a szoknyájára vadászik, aki a nadrágot hordja. Hisz az elérhetetlen, megfoghatatlan, megszerezhetetlen mindig a legizgalmasabb.
Mirandolina, a fogadósnő pont ilyen. Pikírt, nyersen pimasz őszinteségével mindenkit megbabonáz, elegáns parázs-varázsa minden szívet lángra lobbant. Azaz majdnem mindet. Hiszen a megállíthatatlan ágyúgolyó egyszer csak találkozik a ledönthetetlen fallal. S hogy mi lesz ebből a paradoxonból? Természetesen vígjáték. Goldoni módra. Hiszen egy szoknya meg egy nadrág az pont két dudás egy csárdában.
Háború ez – az idők kezdetével megegyező – férfi és nő között azért a bizonyos nadrágért, konok bizonygatása annak, érhet-e többet egyik, avagy a másik nem. De hiába a sziszifuszi csatározás, végül úgyis a szív diktál.”

Mészáros Tibor

A márciusban megvásárolt jegyek érvényesek a megadott három dátum bármelyikére.  Kérjük Önöket, jelentkezzenek pénztárunkban, ahol a jegyet kicserélik, illetve telefonon is foglalhatnak belépőjegyet.

A jegypénztár szeptember 9-étől kezdi meg működését. Nyitvatartási ideje: hétfő: 9-12, kedd: 9-12 és 17-19, szerda: 9-12, csütörtök: 9-12 és 17-19, péntek: 9-12, valamint az előadások kezdete előtt egy órával.

Szeretettel várunk Mindenkit!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..