Kezdődik a hetedik Tiszavirág Fesztivál

Kezdődik a hetedik Tiszavirág Fesztivál

Változatos programot, kiváló szórakozási lehetőséget kínál az érdeklődőknek a hetedik Tiszavirág Fesztivál, amelyet június 14-e és 16-a között tartanak meg Zentán.

Az esemény kapcsán megtartott sajtótájékoztatón Kosiczky András, a községi tanács tagja elmondta, reményeik szerint a Tisza vízállása csökken az elkövetkező napokban, ami ahhoz szükséges, hogy a műsorokat a tervezett helyszíneken valósíthassák meg. Az időjárás-előrejelzés kedvező, fesztivál előtt várhatóan szúnyogirtás is lesz, vagyis semmi sem szabhat gátat a jó hangulatnak.   

Laskovity Kornél, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója hangsúlyozta, a nagynevű zenekarok meghívása helyett inkább színvonalas és változatos programot szervezenek. Sajnos, a június 15-ére, szombat délelőttre meghirdetett horgászverseny és kajakverseny valószínűleg elmarad, az esti fáklyás hajós felvonulást pedig csak abban az esetben tartják meg, ha a felkért szakértők biztonságosnak ítélik, és változhat az alsó rakpartra meghirdetett rendezvény helyszíne is.  

A Tiszavirág Fesztivál június 15-én, péntek este fél hétkor kezdődik a bortér és a kézműves kiállítás megnyitásával, majd hét órától a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium képzőművészeti tagozatos diákjai mutatkoznak be.

19.15 órától Zenta város fúvószenekarának az előadását hallgathatják az érdeklődők, 20 órától az Inke and the Trailer akusztikus duó, 22.30-tól pedig a Stand By együttes gondoskodik a közönség szórakoztatásáról, majd az estét DJ zárja.

Június 15-én, szombaton 17 órakor nyit a bortér és a kézműves kiállítás. Az itt található kisszínpadon  17.30-kor a fesztivált is támogató, Cultstream – A víz új kultúrája elnevezésű IPA-projekt prezentációja kezdődik, 18.30-tól a Stevan Mokranjac Zeneiskola növendékei lépnek fel. 19 órától Dér Zsolt hegedűművész következik, aki 20.30 órakor a Contrabayando triónk adja át a pódiumot.

A nagyszínpadon két koncert lesz: 20 órától az újvidéki Hercenšlus zenekar, 22.15-től pedig a magyarországi Gypo Circus játszik.

A népzene kedvelőit várja 20.30 órától az Etno-folyan, 22.15-től pedig a táncház a Mendicus és a Juhász zenekarral.

Június 16-án, vasárnap 18 órától néptáncoktatást tartanak gyereknek a Juhász zenekar és a Stevan Sremac Szerb Kulturális Központ közreműködésével. Este fél nyolctól a Jazz&Roll együttes zenél, 21 órakor a Szent Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület tűzzsonglőrei varázsolják el a jelenlévőket.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a forgalomkorlátozás a korábbi években megszokott módon valósul meg: lezárják a gimnázium utcáját és a Stevan Sremac teret, valamint a Tisza-partot a Dositej Obradović utcánál.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Fesztivál rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Kezdődik a hetedik Tiszavirág Fesztivál
Fesztivál
  • MTI
  • 2020.03.22.
  • LXXV. évfolyam 12. szám
Kezdődik a hetedik Tiszavirág Fesztivál
Fesztivál
  • MTI
  • 2020.03.11.
  • LXXV. évfolyam 11. szám
Facebook

Támogatóink