home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Kezdődik!
Tóth Tibor
2014.06.11.
LXIX. évf. 24. szám
Kezdődik!

Emlékszem, gyermekkoromban ha valamit nagyon vártam, szüleim mindig megmondták, hogy mennyit kell még aludni a várva várt napig. Ahogy cseperedtem, már magamtól számláltam vissza a napokat. Később, talán felnőtté válásommal párhuzamosan, lassan elmaradtak a visszaszámlálások, az események villámgyorsan követték egymást, egyikük-másikuk magával ragadott, de az élmények még le sem ülepedtek, már jött a következő, és így tovább körbe-körbe...

Fél éve azonban azt vettem észre magamon, hogy furcsa, régen átélt érzések, várakozással teli hangulat lett úrrá rajtam. Újra számoltam a napokat, s bizony még az időt is felgyorsítottam volna. A napok múlásával egyre fokozódott az izgalom, nőttek az elvárások, s a nagy esemény közeledtével egyre türelmetlenebbé váltam. S lám, egyszer csak elérkezett. Holnap újra elkezdődik valami, amire oly régóta, egészen pontosan 2010. július 11-e óta várunk. Egy hónapnyi varázslat, amikor csakis a játék és a kerek játékszer körül forog minden. Azon a négy évvel ezelőtti forró vasárnapon, néhány perccel huszonhárom óra előtt Andrés Iniesta belőtte a spanyolok világbajnoki címét jelentő gólját, majd négy perccel később Howard Webb angol játékvezető véget vetett a döntőnek, s ezzel a XIX. Labdarúgó-világbajnokságnak is. Eltelt nem egész négy év, s holnap 22 órakor a Sao Paulo-i Corinthians Arénában, a Brazília–Horvátország-mérkőzéssel kezdetét veszi a huszadik foci-vb. Lehet, hogy az elkövetkező egy hónapban számtalan kialvatlan emberrel találkozunk az utcán, az autóbuszon, az üzletekben. Reméljük, a munkaadók is elnézik, ha a vb-t követő alkalmazott teljesítménye visszaesik egy cseppet, de tudomásul kell venniük, hogy – még ha tőlünk távol is – világbajnokság folyik! És újfent nélkülünk. De ehhez már hozzászokhattunk, hiszen ez zsinórban a hetedik világbajnokság, melyen választhatunk ugyan kedvencet magunknak, de amelyik válogatottnak igazán szurkolnánk, az oly messze van a világbajnokságtól, mint Makó Jeruzsálemtől! Persze, bízni mindig lehet, ezt tesszük már huszonnyolc éve, s amikor már mintha megpillantanánk a fényt az alagút végén, jön egy korántsem világverő válogatott, s újra bukunk egy nagyot – arccal a föld felé.

Na de egy nappal a minden eddiginél kiegyensúlyozottabbnak ígérkező futballünnep előtt nincs helye a panaszáradatnak, hiszen holnaptól hatvannégy jobbnál jobb mérkőzés vár ránk, s olyan kiváló válogatottaknak szurkolhatunk, mint az argentin, a brazil, a boszniai, a horvát, a német, a spanyol, az olasz, a francia, a belga... Ember legyen a talpán, aki előre meg tudja mondani, hogy július 13-án, a riói Maracanában mely válogatott csapatkapitánya emelheti magasba a világbajnoki trófeát.

Nekünk más dolgunk nem maradt, mint hogy társaságban vagy egyedül, otthon vagy valamelyik kávézóban élvezzük e csodás játék legnagyobb seregszemléjének minden pillanatát!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..