home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Kezdetét vette a Kárpát-medencei magyar vállalkozók I. online találkozója
2020.05.08.
LXXV. évf. 19. szám
Kezdetét vette a Kárpát-medencei magyar vállalkozók I. online találkozója

Péntek délelőtt kezdetét vette a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága szervezésében, a Design Terminal szakmai együttműködésével megvalósuló Kárpát-medencei magyar vállalkozók I. online találkozója, amelyen 200 külhoni magyar vállalkozó vesz részt a szomszédos országok magyarlakta területeiről: Erdélyből, Felvidékről, Vajdaságból és Kárpátaljáról.

A találkozót 2016 óta szervezi meg az államtitkárság, rendszerint Mezőkövesden, idén a járványügyi helyzet miatt első alkalommal online formában. A találkozó célja, hogy szakmai segítséget nyújtson a határon túli területeken is nehéz helyzetbe került magyar vállalkozások számára, valamint elősegítse a külhoni magyarság valamint az anyaország közötti kapcsolatok szorosabbra fűzését.

Az online találkozó megnyitóján Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára úgy fogalmazott: a külhoni magyar vállalkozók találkozója nagyban hozzájárul az egységes Kárpát-medencei gazdasági tér megerősítéséhez, amelynek kiépítéséért a magyar kormány az elmúlt évek során nagyon sokat tett. Kiemelte: a felmerések azt mutatják, hogy a külhoni magyar vállalkozások több mint 90%-ban magyar embereket foglalkoztatnak, így ha magyar vállalkozókat támogatunk, magyar családok sokaságának megélhetését segítjük. Hozzátette: öröm látni, hogy a találkozó eredményeképpen mára nem csak szakmai, hanem emberi és baráti kapcsolatok alakultak ki, amelyek megerősítése a nemzeti összetartozás és az erős magyar közösségek évében különösen fontos. Úgy fogalmazott: a jelenlegi nehéz helyzetben ez a találkozó nagyon szép szimbóluma a nemzeti szolidaritásnak és a magyarság határok feletti összetartozásának.

Jónás László, a Design Terminal üzletfejlesztési vezetője elmondta, a sikeres vállalkozók egyik jellemzője a változó körülményekhez való alkalmazkodás. Éppen ezért a szakmai programot is úgy alakították ki, hogy eszközöket biztosítsanak a résztvevők számára a mostanihoz hasonló, nehéz helyzetek kezelésére. Hozzátette: örömmel tölti el, hogy az elmúlt 5 évben sikerült együtt olyan összetartó közösséget építeni, amely 1 nap alatt tölti meg a 200 fős oktatásra szóló helyeket.

A május 8-9-i online találkozón 77 erdélyi, 43 felvidéki, 53 vajdasági és 27 kárpátaljai vállalkozó vesz részt. A kétnapos rendezvény során a résztvevők idő- és változásmenedzsment, otthoni munkavégzés, valamint egyéb hasznos témakörökben hallhatnak előadásokat, workshopokon és egyéni mentoráláson vehetnek részt, valamint előadást tart számukra Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..