home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Kevesebb a munkanélküli
(—)
2015.03.18.
LXX. évf. 11. szám
Kevesebb a munkanélküli

Szabadkán és környékén csökkent a munkanélküliségi ráta. A múlt év elejéhez képest a városban mintegy 1600-zal kevesebben várakoznak a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat listáján.

Az idén februárban 15 525 munkanélkülit tartottak nyilván az Észak-bácskai körzetben. Az adatok szerint úgy látszik, hogy a 30 évnél fiatalabb korosztály képviselői találnak a legkönnyebben munkát, ők az álláskeresők 24 százalékát teszik ki. A legtöbbjüket azonban így is csak 1-2 év után foglalkoztatják.

Az álláskeresők 90 százalékának alap- és középszintű iskolai végzettsége, minden tizediknek pedig felsőoktatási oklevele van. A munkanélküliek 48 százaléka nő. Ez is csökkenő tendenciát mutat a múlt évhez képest, amikor még egyforma arányban oszlott meg a nemek foglalkoztatottsága. A legtöbben a kereskedelemben helyezkedtek el, vagy varrodákban, vagy ápolóként.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere korábban kijelentette: a Swarovski az idén 600 új munkahelyet létesít, emellett a Masterplast, az Elektroremont és az amerikai Ametek is bővítené a kapacitását. Az utóbbi mintegy 80 embert alkalmazna.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..