home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Kettős ünnep Oromhegyesen
Tóth Tibor
2022.05.12.
LXXVII. évf. 19. szám
Kettős ünnep Oromhegyesen

Szombaton Oromhegyesen falunapot tartottak, és megünnepelték a 110 éves helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület születésnapját is.

A változatos program már a kora délelőtti órákban kispályás labdarúgó-tornával kezdődött, majd a helyi közösség nagytermében dartsversennyel folytatódott. A főzőverseny, ahol 30 csapat birkapörkölt elkészítésében versengett, délben, harangszóra indult. Amíg a bográcsokban főtt a finom étek, addig jó állapotban lévő oldtimer autók és motorok gördültek a faluház mögött lévő park elé, melyek nagy sikert arattak az eseményre kilátogatók körében. A lovas felvonulás és a gyerekprogramok után a fennállásának 110. évét ünneplő Önkéntes Tűzoltó Egyesület látványos bemutatót tartott, melyen tűzoltás és a sérültnek a járműből való gyors, szakszerű kimentése szerepelt.


A gyermekek kézműves-foglalkozásokon vettek részt

Jó társaságban gyorsan repül az idő, így csakhamar elérkezett a főzőverseny eredményhirdetése, mely előtt az ételeket Ments András, az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend kancellárja és Bogdán Zsófia értékelte, aki több mint kilencven fesztiválgyőzelemmel büszkélkedhet pörköltfőzésben. A bírálóbizottság öt érmet és három serleget osztott ki a csapatok között, az első helyet a mórahalmi szakközépiskola csapata érdemelte ki, mely a bográcsban megfőzött birkapörköltet többféleképp tálalta.

A faluház nagytermében megtartott ünnepi műsorban elsőként Bata Imre, Oromhegyes Helyi Közössége Tanácsának elnöke köszöntötte a termet megtöltő közönséget, majd Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere szólt a jelenlévőkhöz.


A falu legidősebb polgárai

— A közelmúltban a Gazdag Ág alkalmával álltam ezen a színpadon, és akkor is elmondtam, hogy az a művelődési és civil életben kifejtett munka, amelyet a helyiek mutatnak fel, egyrészt irigylésre méltó, mert rengeteg energiát fektetnek bele, másrészt pedig nagyon megbecsülendő, hiszen magát a közösséget tartja össze — hangsúlyozta a polgármester.

Az ünnepség keretében díjazták az elmúlt falunap óta született nyolc gyermeket és szüleiket, valamint a falu legidősebb polgárait és a legtöbb éve együtt élő házaspárt is. A művelődési műsorban a helyi Arany János Általános Iskola tanulói és a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület szakcsoportjai, továbbá a zentai Szeles Veronika Aranycitera-díjas népdalénekes lépett közönség elé. A tartalmas falunap szabadtéri retró diszkóval ért véget.


Az újszülöttek szüleikkel és Bata Imre tanácselnökkel

Fényképezte: Tóth Tibor

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..