home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Kétoldalú megállapodás született az SZHP és a VMSZ között
2020.11.13.
LXXV. évf. 46. szám
Kétoldalú megállapodás született az SZHP és a VMSZ között

A koalíciós szerződést a két pártelnök, Aleksandar Vučić és Pásztor István írta alá péntek délután, ezt a VMSZ elnöke jelentette be közösségi oldalán:

„A koalíciós szerződés aláírásával a vajdasági magyarság prioritásai és érdekei a kormánykoalíció érdekeivé válnak, ezt óriási eredményként éljük meg, hiszen nyitottságot és őszinte együttműködési készséget jelent.

Hosszas tárgyalások után ma délután szignáltuk Vučić elnök úrral az SZHP és a VMSZ közötti kétoldalú megállapodást, mely tényleges garanciát nyújt választási ígéreteink megvalósítására.

Kijelenthető, hogy a szerződésben foglalt programpontok teljes egészében a vajdasági magyar közösség fejlődését és az itt élő emberek életminőségének javítását szolgálják .

Egy percre sem szabad elfelejtenünk, hogy ezeket az eredményeket az Önök június 21-én leadott szavazatainak köszönhetően sikerült kiharcolnunk

Köszönjük bizalmukat

Az előttünk álló időszakban azért fogunk dolgozni, hogy tovább írjuk a magyar jövőt Vajdaságban!

Hét magyar államtitkár fogja Önöket képviselni Szerbia Kormányában – emelte ki Facebook bejegyzésében dr. Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági frakcióvezetője a koalíciós szerződés aláírását követően. Mint írta, az egyezmény garantálja, hogy a vajdasági magyarság érdekei az előttünk álló ciklusban is maximálisan érvényesüljenek. Frakcióvezetőként készen áll az összesen 14 oldal hosszú szerződésben foglalt célok megvalósításának koordinálására.

A koalíciós szerződés egyik mellékletében lefektették a VMSZ kormányzati szerepvállalását is. A párt hét minisztériumban vesz részt államtitkári szinten a Szerb Köztársaság Kormányának munkájában, mégpedig a következő minisztériumokban: Építési, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztérium; Oktatási, Tudományügyi és Technológiai Fejlesztési Minisztérium; Mezőgazdasági, Erdő- és Vízgazdálkodási Minisztérium; Igazságügyi Minisztérium; Egészségügyi Minisztérium; Környezetvédelmi Minisztérium; és Pénzügyminisztérium. Ezen felül a VMSZ delegálhatta a Szerb Köztársaság Képviselőháza 6 alelnökének egyikét.

A koalíciós szerződést teljes terjedelmében elolvashatja az alábbi linken: https://bit.ly/3lvCk5h


Fotók: Tanjug

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..