home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Kétgólos győzelem az Arénában
Tóth Tibor
2022.09.01.
LXXVII. évf. 35. szám
Kétgólos győzelem az Arénában

Labdarúgó-szuperliga, 9. forduló

Topolya: TSC—Radnički (Kragujevac) 2:0 (1:0)

TSC Aréna, 1200 néző, vezette: Šegrt (Belgrád).

Gólszerzők: Vukić a 36., Đakovac a 90 + 3. percben.

TSC: Ilić, Petrović, Antonić, Stojić, Cvetković, Kuveljić, Stojković, Mirčevski (Milosavljević), Đakovac, Jovanović (Ratkov), Vukić (Stanojev). Vezetőedző: Žarko Lazetić.

Radnički: Leković, Tomović, Ivanović, Miličić (Maksimović), Zorić, Krajišnik, Srnić (Kovačević), Brnović (Stoiljković), Varjačić, Jovanović (Ubiparip), Vidosavljević (Tomić). Vezetőedző: Dejan Joksimović.

A TSC mindkét félidőben egy-egy gólt szerezve magabiztos győzelmet aratott a főleg a védekezéssel foglalkozó kragujevaci vendégek ellen. Az első félórában a hazaiak nehezen tudtak a vendégek mögé kerülni, így csak két lehetőség adódott a topolyai csapat előtt, de az elsőt a 19. percben Mirčevski fölé lőtte, majd tíz perccel később Stojić fejese szállt fölé. A 36. percben megszerezte a vezetést a TSC: Mirčevski—Vukić—Jovanović volt a labda útja, utóbbi beadása elment a vendégek kapuja előtt, ám a jobb oldalon Cvetković összeszedte a labdát, a középen lévő Vukićhoz továbbított, az pedig 5 méterről a kapuba lőtte. A 40. percben kis híján megduplázta előnyét a TSC, miután Stojić kitűnően ugratta ki Jovanovićot, aki közelről a vendégkapust találta el.

A második félidő első helyzetét szintén a hazaiak dolgozták ki, Đakovac adott kiváló labdát Vukićnak, a csatár pörgetése azonban elakadt Lekovićban. A 71. percben a csereként beállt Milosavljević adott be a bal oldalról, a labda pontosan Jovanović fejét találta meg, de a fejes eltévesztette a kaput. Három perccel később Milosavljević jeleskedett újra, de életerős lövését kivédte a kragujevaci hálóőr. A vendégek első jelentősebb lehetőségére a 79. percig kellett várni, ekkor Tomić beadására Stoiljković érkezett a hosszúsaroknál, ám a csereként beállt játékos lábáról a labda az egyik topolyai védőre, onnan pedig az alapvonalon túlra került. A szöglet után Varjačić fejelhetett 5 méterről, de a labda a TSC kapuja felett hagyta el a játékteret. A 90. percben újra az említett vendégjátékos veszélyeztetett, ám ezúttal a védők mentettek. A bírói ráadás harmadik percében, amikor már a közönség a mérkőzés végét várta, Đakovac kapott egy hosszú indítást, lefutotta védőjét, és szép emeléssel beállította a végeredményt.

Kilenc forduló után a 16 pontot gyűjtött TSC a táblázat 5. helyét foglalja el. A következő fordulóban a topolyai együttes az éllovas, belgrádi Crvena zvezda csapatához utazik.

Fényképezte: Tóth Tibor

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..