home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Kétgólos előnyről döntetlen
Tóth Tibor
2022.11.28.
LXXVII. évf. 47. szám
Kétgólos előnyről döntetlen

Szerbia megnyert mérkőzést engedett ki a kezéből, Ghána ötgólos meccsen nyert, Brazília nehezen húzta be a kötelezőt, Portugália pedig a második mérkőzésén is győzött a katari labdarúgó-világbajnokságon.

Kamerun—Szerbia 3:3

Biztos vezetést adott ki kezéből a szerb válogatott, és ez a könnyelműség majdnem sokba került. Végig a szerb válogatott játszott fölényben, és előbb Mitrović a 12. percben a kapufát találta telibe, majd 6 perccel később a kapuval szemben állva mellé lőtt. A kimaradt helyzetek megbosszulták magukat, miután egy kameruni szöglet után a hosszúsarokhoz érkező Castelletto volt eredményes. A gól nem fogta meg a szerbeket, akik a bírói ráadás perceiben előbb Pavlović fejesével egyenlítettek, 2 perc elteltével pedig Milinković-Savić a vezetést is megszerezte a sasoknak. A második félidő elején harmadik nagy helyzetét már értékesítette Mitrović, és ezzel kétgólosra nőtt a szerb előny. Rigobert Song kameruni szövetségi kapitány becserélte a korábban a Porto és a Beşiktaş csapataiban is megfordult Aboubakart, aki előbb emelésből ért el gólt, majd gólpasszt adott Choupo-Motingnak, aki kiegyenlítette az eredményt. Mindkét kameruni gól a leshatárról indulva, gyors ellentámadásból született. A lefújásig néhány szerb helyzetet tartogatott még a mérkőzés — a legnagyobbat Mitrović hagyta ki, amikor a kapuval szemben állva mellé lőtte a labdát —, de az eredmény már nem változott. A továbbjutáshoz az utolsó fordulóban Szerbiának le kell győznie Svájcot, és reménykednie abban, hogy Kamerun nem okoz meglepetést Brazília ellen.


Sergej Milinković-Savić (Szalai Attila rajza)

 

Dél-Korea—Ghána 2:3

Salusi az első kaput eltaláló lövésből szerzett vezetést az afrikai válogatottnak a 24. percben. 10 perc elteltével Ayew kapu elé ívelt labdáját Kudus csúsztatta a kapuba, és már két gólra nőtt a ghánai vezetés. A koreaiak lendületesen kezdték a második félidőt, és az 58. percben Szung fejesével szépítettek az eredményen, 3 perccel később pedig már egyenlített Dél-Korea, miután Szung újra fejjel volt eredményes. 7 perc múlva újabb fordulat következett a jó iramú találkozón, ekkor Kudus érkezett kiváló ütemben a hosszúsarokhoz, és újra Ghána válogatottjánál volt az előny. Beszorította ellenfelét Dél-Korea, de vagy Zigi kapus, vagy a ghánai védelem több alkalommal is sikeresen avatkozott közbe, megmentve Ghánát a góltól.

 

Brazília—Svájc 1:0

Brazília nem játszott annyira ellenállhatatlanul, mint Szerbia ellen, sőt, meg sem közelítette a néhány nappal korábbi játékát. Ettől függetlenül dél-amerikai dominancia jegyében telt a találkozó, az első félidőt négy lövéssel zárták a brazilok, míg Svájc egyszer sem veszélyeztette Alisson hálóját. A második félidőben felugrottak helyükről a brazil szurkolók, amikor Vinícius Júnior higgadtan gurított Sommer mellett a kapuba, de a videóbíró jelzésére a gólt megsemmisítették. Arról, hogy mégsem gól nélküli döntetlen lett a meccs vége, Casemiro tett, aki 12 méterről bombagólt lőtt a svájci kapu bal oldalába.


 

Portugália—Uruguay 2:0

Nem a leglátványosabb összecsapást hozta Portugália és Uruguay mérkőzése a H csoport második fordulójában. Az első félidőben még nem született találat, a másodikban azonban a portugálok két gólt is szereztek, és ezzel visszavágtak a dél-amerikai együttesnek a 2018. évi világbajnokság nyolcaddöntőjében elszenvedett vereségért. Mindkét gólt Bruno Fernandes szerezte: az 54. percben benyeste a tizenhatosba a labdát, melyhez senki sem ért hozzá, így a meglepett kapus mellett a hálóban kötött ki, a 90 + 3. percben pedig egy kezezés után megítélt büntetőt váltott higgadtan góllá. Uruguaynak is megvoltak a lehetőségei a gólszerzésre, de a dél-amerikai csatárok csak kapufáig jutottak. Portugália ezzel a győzelemmel továbbjutott a csoportból, Uruguay és Ghána pedig ki-ki meccsen dönti el, melyikük csatlakozik Portugáliához.

 

A keddi program:

Ecuador—Szenegál (16)

Katar—Hollandia (16)

Irán — Egyesült Államok (20

Wales—Anglia (20)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..