home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Két vajdasági nyertese van a Magyar Szemmel fotópályázatnak
2021.06.04.
LXXVI. évf. 22. szám
Két vajdasági nyertese van a Magyar Szemmel fotópályázatnak

A pályázatot a magyar Nemzetpolitikai Államtitkárság hirdette meg áprilisban.

A zentai Nagy Róbert a fényképezőgéppel készült kategória Újrakezdés témában második helyezést ért el, míg a Közönségszavazás II. kategóriában az oromhegyesi Srdić Igor fényképe első helyezést ért el. A fotópályázatot azzal a céllal hirdették meg, hogy új formában kapcsolják össze a világ különböző pontjain élő magyarokat. Több mint 10 ezer fotó érkezett be, amelyek közül 101-et részesítettek díjban, a trianoni békediktátum 101. évfordulójára emlékezve. A különdíjasoknak Vajdaságból a Prosperitati Alapítvány és vállalkozók is ajánlottak fel ajándékokat.

Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Magyarország: „A válogatott 101 fotó bemutatja, hogy 101 évvel Trianon után, 2021-ben a nemzeti újrakezdés évében mi magyarok hogyan nézzük és hogyan látjuk a világot magyar szemmel. A Magyar szemmel fotópályázat legszebb alkotásai 2021. június. 4-én, Budapesten a nemzet főterén, a Kossuth téren, az Összetartozás Emlékhelyénél kerülnek kiállításra. A fotókiállítás ünnepélyes megnyitójára a Kossuth téren június 4-én 9 órakor kerül sor, de a képek az egész hétvégén megtekinthetőek lesznek, valamint a virtuális kiállítás keretében a kulhonimagyarok.hu oldalunkon láthatóak.


Fotó: Srdić Igor


Fotó: Nagy Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..