home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Két újdonság a magyar zenei piacról
Zvekán Péter
2018.07.05.
LXXIII. évf. 26. szám
Két újdonság a magyar zenei piacról

Varga Viktor most egy stégről énekel — Vakvilágban a SuperStereo és Dé

Varga Viktor most egy stégről énekel

Varga Viktor talán az egyik legfurcsább magyarországi előadó. Egyrészt azért, mert annyira vékony, hogy számomra az már zavaró, másrészt viszont — és ez nyomósabb érv — elég gyakran fordul elő, hogy gondol egyet, és eltűnik valahová. Egyszer például elment Indiába, ahol magába nézett, és megvilágosodott. Pedig egy tök normális srácnak tűnt 2009-ben, amikor jelentkezett a Csillag születik című vetélkedőbe. Persze ez mind mellékes, mert időnként új dallal áll elő, és noha egyik sem tud akkorát ütni, mint a Lehet zöld az ég, azért még mindig számontartják őt az iparban. Egy szünet után tavaly végre egy új zeneszámot adott ki, mely a Nagy utazás címet kapta. Nem szerepelt rosszul, a magyar rádiós top 40-es listán végül is egy éven át ott volt. Hozzáteszem, ez a lista brutálisan lassan frissül — tudom, mert rendszeresen követem. Emellett még egy projektumban láthattuk, amikor is Radics Gigivel felvették az Álomutazó című mesemusical betétdalát.

Most viszont ismét vadonatúj felvétellel lepett meg bennünket, melyet sokan máris egy igazi nyári slágernek titulálnak. Mondjuk, eléggé érdekesnek tartom, amikor a kiadók leveleit olvasgatom — függetlenül attól, hogy egy szerzemény végül valóban nagy sláger lesz-e, avagy nem —, hogy sosem írnak például ilyet: megjelent Varga Viktor új dala, mely tutira nem fut be, de azért itt van, hallgassátok át… Szóval igen, „a nyár slágere” lesz...

 


A felvétel az Üljünk a stégen! címet kapta, és az énekes a következőképp nyilatkozott róla a Magneotonnak: „Egyszerűen egy boldog, felszabadult életérzést szeretne közvetíteni, egy elképzelt jövőképet, mely bármelyik nyári kalandból kialakulhat, ha továbbgondoljuk. A lényeg, hogy nyáron menjünk a szabadba, élvezzünk ki minden pillanatot, a természetet, a jó időt, bulizzunk, szeressük egymást. És ne csak üljünk a stégen, olykor ugorjunk is be a vízbe!”

 

Vakvilágban a SuperStereo és Dé

Ismét összeállt Laskai Viktor (SuperStereo) és Darabos Dávid (Dé) — legalábbis egy dal erejéig. Azért írom, hogy ismét, mert a két srác alkotta az egykori SuperStereot. Azt a csapatot, amelynek legsikeresebb dalát, a Bent a nevedet már csaknem 18 millióan tekintették meg a legnagyobb videómegosztón. Az elért sikerek ellenére azonban a fiúk 2016-ban úgy döntöttek, hogy külön folytatják.

 


Új szerzeményükről, a Vakvilágról Viktor ezt mondta a Magneotonnak: „Hosszabb szünet után ismét Darabos Dé Dávidot kértem fel egy közös dal erejéig, akivel korábban már egy egész lemeznyi anyagot készítettem, melyet a turnénk során adtunk elő. A jövőben folytatom azt, amit egy ideje már elkezdtem: minden dalomhoz egy hozzá illő hangot keresek. Örülök, hogy előadóként is megmutathatom magam, mert itthon egy kissé nehezen értelmezik azt a fajta DJ/producer-megközelítést, amelyet képviselek, és így talán egyszerűbb lesz a nagyközönség számára megérteni, ki is az a SuperStereo.”

Dávid pedig a következőket tette hozzá: „Nem volt könnyű feldolgoznom a hirtelen jött sikert, legjobbnak láttam átmenetileg kilépni a nyilvánosság nyomása alól. Két év után, ez év januárjában éreztem elérkezettnek az időt ahhoz, hogy visszatérjek, és szólókarrierbe kezdjek, amihez Viktor is felajánlotta a segítségét. A dal első hallásra mindkettőnk fejében működött, és úgy döntöttünk, hogy az MC szerepét Viktor tölti be, így jött létre a SuperStereo feat. Dé kollaboráció.”

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..