home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Két szint, letisztult terek
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2021.06.16.
LXXVI. évf. 23. szám
Két szint, letisztult terek

Az ezúttal bemutatott ausztrál otthon mindannyiunk számára inspiráló lehet. Modern tereivel igazán hívogató.

Az épület kívülről is letisztult formavilágú. Elsőként a dupla garázsajtó fogadja a látogatót. Némi greslap dekoráció az egyik falon, az emeleti balkonra nagy méretű ablakok és ajtók nyílnak. Az erkély korlátja mintha ott sem volna, és nem takarja el a kilátást bentről. Az otthont letisztult szín- és formavilág jellemzi.

A lakásba belépve elénk tárul a modern belső tér és lakberendezés, a fehér, illetve világosszürke elegáns színkombinációja, a hatalmas helyiségek, valamint a nagy veranda.

Minden letisztult, elegáns. Ez a vonal lehetne unalmas, sőt rideg is, de ebben az otthonban nagyon jól bántak az elemekkel. Az egész házban padlóburkolónak szürkésbarna greslapokat raktak, ami azonnal melegebbé teszi a nagy tereket. A fal mindenhol halványszürke, és a fehérrel ellentétben egy kicsit melegebb hatást kelt. Minden helyiségbe kerültek olyan bútordarabok, amelyek fokozzák a melegebb érzetet.

A tágas nappaliban egy nagyobb méretű, világosszürke kanapé kapott helyet, ehhez csokibarna, fa karfájú foteleket társítottak, és ami a legmeghökkentőbb, a szoba közepére egy nagy, fém sarokvasakkal megerősített, régiesnek tűnő faládát helyeztek, mely a kávézóasztal szerepét tölti be. A sarokvassal összhangban egy homokszínekkel tarkított, kockás szőnyeg teszi fel az i-re a pontot.

A nappali mellett az ebédlő található, melynek egyik fala hangsúlyosabb. Az étkezőasztal fehér lapja harmonizál az asztal alatti szőnyeggel, a székek szürkés textillel vannak bevonva.

A fal fahatású, háromdimenziós panellal van burkolva, melybe látványkandallót építettek. Roppant hangulatos az összhatás, amikor lángol a tűz. Az ebédlő mögött még egy nappali található, melyet fahatású dekorfal választ el, és melynek túloldalán is találkozhatunk a kandallóval. Hasonló szürkés kanapéba huppanhatunk bele itt is, valamint két bőrfotel és egy kecskelábú, nagyobb méretű dohányzóasztal adja meg a kontrasztot, a kandalló mellett pedig a tűzifa polca.

A magasfényű konyhabútor a fehér és a faszín kombinációja. A fal melletti soron található a tűzhely, valamint a sütő a páraelszívóval. A hátfal fényes inoxburkolatot kapott. Szemközt egy szigettel bővítették a tárolóhelyeket, és ebben a pultban található a mosogató is. A reggelizés helyét egy, a szigetbe nyúló pluszszigettel tették kényelmessé. Különlegesek a két oldalt elhelyezett bárszékek, melyeket impozánssá tesz a magasított párnázat, ülőfelület.

A harmadik nappaliban, mely a ház másik szegletében található, ugyancsak letisztult, L alakú kanapé kapott helyet. Ebben a helyiségben a kávézóasztal szintén nagyon különleges, egy vékonyabb rönkökből összedolgozott darab.

A gardróbszekrény ugyanolyan magasfényű bútorlapból készült, mint a konyhabútor. Az ágyon a szőrmeterítő hangsúlyozza a rusztikus irányvonalat.

A hálószoba lakosztályrészében található a fürdőszoba, melyben a padló faerezetű burkolata a mosdó és a tükör mögött felfut a falra. Ez a megoldás a fehér, dupla mosdós bútornak remek hátteret nyújt.

A hab a tortán az óriási, földszinti balkon, melyen kandalló, valamint süllyesztett pihenősarok, illetve egy kisebb csobogó szolgálja a pihenést, lazulást.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..