home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Két éve működik a szeretetház
Kónya-Kovács Otília
2008.12.03.
LXIII. évf. 49. szám
Két éve működik a szeretetház

Muzslyán, a Kun Béla utca 55. szám alatt a plébánián szerdánként találkozhatnak az idősebb polgártársaink, hála a hivatal illetékeseinek, akik két évvel ezelőtt a rendelkezésükre bocsátották az épület helyiségeit. Nemrégiben ünnepelte meg ezt az eseményt, vagyis fennállásának második évét a...

Muzslyán, a Kun Béla utca 55. szám alatt a plébánián szerdánként találkozhatnak az idősebb polgártársaink, hála a hivatal illetékeseinek, akik két évvel ezelőtt a rendelkezésükre bocsátották az épület helyiségeit. Nemrégiben ünnepelte meg ezt az eseményt, vagyis fennállásának második évét az úgynevezett szeretetház. Somorai Aranka, a ház vezetője elmondta: kezdettől fogva három asszony -- Sötét Erzsébet, Csordás Julianna és Kovács Katalin -- segítségével fogadják az időseket. Kis átalakítást végeztek az objektumon, kimeszelték, bebútorozták, amihez az atyák is hozzájárultak. Sztoján atya segítségével vezették be a házba a vizet, padokat is kaptak, de a jóakaratú emberek adománya is sokat számított: a villanytűzhelytől a csészékig mindent hoztak magukkal.
Megtiszteltető számukra, hogy minden alkalommal eljön hozzájuk Törköly Jolán, a Caritas nővérkéje, aki amellett, hogy vérnyomás- és vércukorszint-mérést végez, hasznos tanácsokkal is ellátja az érdeklődőket. Télidőben például felhívja a figyelmüket, hogyan óvják az egészségüket. Általában kávéval várják az időseket, azonkívül uzsonnát is készítenek nekik. Parigrósz Irén jóvoltából már finom főtt étellel is megvendégelték őket, a tüdőkórház igazgatója közbenjárására.
Egyszer a város vezetőségétől 20 ezer dináros támogatásban részesültek, ezt karácsonyi csomagra költötték. A Kolping Társaságtól pedig 500 eurót kaptak. Ebből megvették télire a tűzifát, a megmaradt összeget viszont arra költik, amire leginkább szükségük lesz. Meg kell említeni, hogy minden számlát az atyák állnak, az uzsonnára valót pedig saját kis pénzükből adják össze az emberek.
Minden jeles ünnepről megemlékeznek, a hagyományokat éltetik, beszélgetnek, társalognak, de a névnapokról sem feledkeznek meg. Nagyon szívesen fogadták a kis óvodások látogatását. Minden szerdai nap imával kezdődik, majd elhangzik a himnuszuk, a Szeressük egymást gyerekek című dal. A születésnapi ünnepségen a hagyományápolók zenekara vidította fel az időseket.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..