home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Két első díjas előadás
(Tha)
2022.04.02.
LXXVII. évf. 13. szám
Két első díjas előadás

Április 1-jén, pénteken tartották meg Zentán a Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedőjét, melyen három előadás és tizenhárom film szállt versenybe.  

A zsűri – Figura Terézia színművész, Táborosi Margaréta színművész, rendező-koreográfus és Oláh Tamás teatrológus, dramaturg – szerint két alkotás érdemelte ki a legjobb előadásnak járó díjat. Az egyik a Zentai Magyar Kamaraszínház diákszínjátszóinak az Így történt… című darabja, melyet  Raymond Queneau Stílusgyakorlatok szövege alapján állítottak színre Verebes Judit és Dévai Zoltán rendezésében, a másik a Palicsi Színjátszó Grund Hajdú-Baráth-Pámer-Mácsai: Kreón, avagy ellenében a szélnek című produkciója Mezei Zoltán rendezésében.

További díjak

Legjobb női főszereplő: Süge Réka (Palicsi Színjátszó Grund), Nagy Anikó (Zentai Magyar Kamaraszínház diákszínjátszó csoportja)

Legjobb férfi szereplő: Kerekes Zalán (Zentai Magyar Kamaraszínház diákszínjátszó csoportja), Bajári Roland (Palicsi Színjátszó Grund)

A MADT Tábor különdíja: Barna LénaKéri Sándor Botond (Fabula Rasa Színjátszó Grund, Szabadka)

 

Filmes elismerések

Szloboda Szonja (Szabadka): True – legjobb film   

Mészáros Izsó Domonkos (Műszaki Iskola, Ada): Wonder – legjobb animációs film

Mezei Áron: Muzslya, az én kis falum – a legjobb riportfilm  

Legjobb rendező: Szloboda Szonja (Szabadka)

A rendezvény másnapján műhelymunkákon vehettek részt a vetélkedő résztvevői. A foglalkozásokat Mezei Kinga színművész, rendező (színjátszók), Oláh Tamás teatrológus, dramaturg (filmesek) vezette.  

Az eseményt a Középiskolások Művészeti Vetélkedője, a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ és a Zentai Magyar Kamaraszínház szervezte.

A Középiskolások Népművészeti Vetélkedőjét április 7-én rendezik meg Temerinben. 

Az LV. Középiskolások Művészeti Vetélkedőjének döntőjét és gálaműsorát április 8-10-e között tartják meg Óbecsén.

Fényképezte: Gergely Árpád

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..