home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Keresztes Ilona a Tőkéczki László-díj első kitüntetettje
MTVA
2018.09.24.
LXXIII. évf. 38. szám
Keresztes Ilona a Tőkéczki László-díj első kitüntetettje

Keresztes Ilona a Kossuth rádió munkatársaként több mint negyedszázada szerkeszti és vezeti emblematikus műsorát, a Vendég a háznál-t. Munkásságának alappillére a szilárd értékrend és a feltétlen elfogadás.

Az ez év januárjában elhunyt Tőkéczki László, Széchenyi-díjas történész emlékére alapított díjat a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. Ennek átadására 2018 szeptember 24-én, első ízben került sor az MTVA Kunigunda utcai székházában.

A szerkesztő-műsorvezető általános jelenségeket és egyedi sorsokat bemutató műsorában az élet minden területére kiterjedő tanácsokkal segíti a gyermeket nevelőket.

Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója adta át a díjat Keresztes Ilonának, Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója kezéből vehette át az elismerő oklevelet, majd Dr. Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára zárta a sort a virágcsokor átadásával.


Fotó: Agócs Tímea

Dobos Menyhért, vezérigazgató méltató szavaiban kiemelte, hogy a Magyar Média Mecenatúra döntéshozó testületében évekig dolgozott együtt Tőkéczki Lászlóval, aki sokkal fontosabbnak tartotta egyetemi karrierjénél az ismeretterjesztést. Az e téren végzett, évtizedekre visszatekintő, kiemelkedő munkássága okán esett a választás a „családi műsor” szerkesztőjére a Családok évében.

Mucsányi Marianna, a Kossuth rádió csatornaigazgatója fontosnak és örvendetesnek tartja, hogy ezzel a díjjal egy rádióst ismertek el először. Annál is inkább, mert a riportokkal, beszélgetésekkel színesített műsor a családi értékeket állítja a középpontba. Igyekszik támpontot nyújtani a nevelés kérdéseiben, abban, hogy a szülők, nagyszülők hogyan bánjanak megfelelően a gyermekekkel, és párbeszédet, olykor vitákat generáló állásfoglalásra is vállalkozik.

Az eseményen bemutattak egy rövid riportfilmet, amelyen Keresztes Ilona munkatársai közvetlen szavakkal emlékeztek az elmúlt években végzett közös munkájukra. Ebben a 2012-ben indított pénteki diákrovat a VÁLASZ-UTAK fiatal műsorvezetői arról vallottak, hogy rendkívüli módon segítette őket ez a lehetőség és az Ilona által diktált munkatempó későbbi céljaik elérésében.

Az eseményt a Magyar Rádió énekkarának kamarakórusa vezette be és zárta le. Elhangzott Kodály Zoltán: Köszöntő és Orbán György: Chiaro című műve, valamint az Örvendező zsoltár (Exultate Justi) Pad Zoltán karnagy vezényletével.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..