home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Keressük meg Tökfilkót!
(k-ko, B.T.)
2013.11.20.
LXVIII. évf. 47. szám
Keressük meg Tökfilkót!

Nemrégiben a muzslyai Magyar Ház gyermekkacagástól volt hangos, a VMSZ Női Fóruma muzslyai tagozatának lelkes tagjai ugyanis Töknap a faluban elnevezéssel vidám délutánt szerveztek. A rendezvényen minden erről az őszi termésről szólt, amely nemcsak különleges csemegeként fogyasztható, hanem könnyen dísz is készíthető belőle.

Vidrács Krisztina és Csíkos Anna, a rendezvény megálmodói elmondták: népi szokásainkat szeretnénk megismertetni a legfiatalabb nemzedékkel, hiszen a hagyományok őrzése, ápolása nagyon fontos napjainkban is.

Maguk a szervezők is meglepődtek azon, hogy ilyen gyorsan híre ment a rendezvénynek — a hetven-nyolcvan látogató teljesen megtöltötte a termet. A gyerekek először barkácsoltak, tökfejet készítettek, dísztököket csinosítottak, a szebbnél szebb alkotásokat pedig az érdeklődők rögtönzött kiállításon csodálhatták meg. A bátrabbak versenybe is szállhattak a legnagyobb, legkisebb, legkülönlegesebb formájú terméssel. Az ügyességi játékok során az eldugott Tökfilkókat, tökbábúkat keresték serényen a résztvevők, majd görgették a termést, miközben remekül szórakoztak azon, hogy a makacs tök soha nem arra gurult, amerre azt az emberfia „terelte”.

Természetesen a gyerekek mindegyike ügyesnek bizonyult valamelyik játékban, így egyikőjük sem ment haza elismerő oklevél nélkül. Később tökös rétest és málét kóstolgattak a csemeték, és többen bevallották: most ismerkedtek, barátkoztak meg ezekkel az ízekkel.

A szervezők a sikeres megmozduláson felbuzdulva újabb tervet szőnek, hiszen ebből a kedves délutánból is kiderült: a gyerekek igénylik a műhelymunkát, a különféle foglalkozásokat.

 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..