home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Kerek erdő ölelésében
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2021.02.10.
LXXVI. évf. 5. szám
Kerek erdő ölelésében

Lengyel otthon — francia stílusban

Lengyelországban, egy kerek erdő közepén található ez a harmonikus otthon. Sok szépsége mellett nagy előnye, hogy a hatalmas ablakokon beömlik a fény az épület falai közé, a nap minden szakában.

A tulajdonosok előtte garzonlakásban éltek, esküvőjük után viszont egy nagyobb légterű otthonban képzelték el a jövőjüket. Ekkor leltek rá erre a házra az öreg fenyők árnyékában, Magdalenkán, mely Varsó közelében található.

A fiatal pár kifinomult érzékkel kezdte el berendezni a házat. Megtalálható benne a nőies, francia, klasszikus stílus és a férfiasabb modernitás, geometria is. Nagyszerűen ötvözték kettejük ízlését, ami láthatóan jól sikerült.

A belső falakat fehérre festették, a bútorok homokszínűek. A konyhában modern elemek vannak. Az egyik falon mennyezetig érő, fehér, beépített szekrény, melyben rengeteg tárolásra alkalmas hely van, valamint a két sütő is ide lett betervezve. A konyhaszekrény további eleme az alsó bútor, melyet U alakban rendeztek el. Ennek egyik része az ablak alatt található, a szemközti falon folytatódik, ahova a főzőlapot szerelték, és a vége egy szigetbe torkollik. A szigetnél modern bárszékek szolgálják a reggelizés kényelmét. Az egész konyha világos, beáramlik a fény, és nyitott a nappali-étkező felé.

Az étkezőrészben már megtalálhatjuk a franciás, klasszikus jelleget, hiszen az asztal melletti székek ezt a stílust képviselik. Az asztal fölé modern csillárt választottak, mely tökéletesen kiegészíti a kompozíciót. Az étkezőasztal mellett a kanapé foglal helyet, mely homokszínével beolvad a környezetbe — ezt a színvilágot sötétbarna és grafit árnyalatú plüsspárnákkal tették hangsúlyossá. A falon egy kék, havas tájkép lóg. Ez a kék később a ház más területein is feltűnik.

A kanapéval szemközti falon egy fatüzelésű kandallót is láthatunk, melyet homokszínű és grafitárnyalatú márvánnyal dekoráltak. Az igazi tűz látványa meleg és megnyugtató hangulatot teremt a téli napokon. Ugyanezen az oldalon található a médiafal is. Az egységet a helyiség közepén egy fiókos, négyszögletes asztalka és a szürke szőnyeg adja. A nappaliból a tolóajtókon át lehet kijutni a teraszra, ahonnan a kilátás lenyűgöző az öreg fenyvesre. A nappaliban feltűnik egy klasszikus komód is a már ismert világoskék színben.

A nagy légterű, romantikus hálószobában a hatalmas, szürke franciaágy dominál. A szürke szín még a romantikus mintás tapétán és a függönyökön is feltűnik. Ám a kilátást itt sem zárták el. A nagy ablakok alá kétfunkciós padokat építettek be — párnákkal fokozva a kényelmet —, ahol órákig el lehet üldögélni egy könyvvel vagy egy pohár borral a kézben, és gyönyörködni a fák látványában. A padok alsó részében tárolásra alkalmas helyet alakítottak ki. A hálószobában találunk még egy kis, francia íróasztalt is, egy klasszikus mintájú tükröt az álkandalló alatt és egy klasszikus fotelt. Valamint innen nyílik a hálóhoz tartozó fürdőszoba ajtaja is. A fürdő szürke csempéjét remekül ellensúlyozza a sötétebb barna és a szürke kombinációjával gyártott, beépített bútorzat és a fehér szaniterek. Mindezt arany és ezüst kiegészítőkkel, lámpákkal ötvözték.

A stílusok keveredése páratlan, ám a végeredmény mindenképp egy finom, ízléses otthon lett a kerek erdő ölelésében.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..