home 2024. március 19., József napja
Online előfizetés
Kerek egy esztendő múlásával...
Martinek Imre
2016.07.24.
LXXI. évf. 29. szám
Kerek egy esztendő múlásával...

Kerek egy esztendő múlásával, nemcsak napra, de szinte minutára is azonos időben, gördültünk vissza a délkelet-bánsági viharsarokba. Újabb vallatóra fogni a korábban már „kipipált” helyeket és színeket, melyek között még — hivatalosan egypár százalék erejéig!, a magyar etnikum fonalszálai is fellelhetőek.

Tulajdonképpen semmi sem változott ezen a tájon. Leszámítva a számbéli megfogyatkozást, de erről most inkább nem nyitnék vitatribünt. Már azért sem, mert akik itt maradtak, azok továbbra is teszik a dolgukat. Tempós beidegződéssel és konok hittel. Egy esztendő nem a világ... mégis mennyi mindent bele lehet csomagolni. Reményeket, örömöket, csalódásokat és a mindezt szerves egésszé összekapcsoló lélegzetvételeket. Papírformátumú térképpel és egyéb kellékekkel felpakolva vágtunk hát neki a tájnak kicsiny nagyfiammal, Áldás havának huszonkettedik napján. Az élményekből persze, másnapra, július huszonharmadikára is jutott bőven. Fényképeink Versecen, Nagyszereden, Fehértemplomon és Székelykevén készültek.


Versec


Nagyszered


Fehértemplom


Székelykeve

Fényképezte: Martinek Imre és Martinek Viktor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..