Kerek egy esztendő múlásával...
Martinek Imre
2016.07.24.
LXXI. évf. 29. szám
Kerek egy esztendő múlásával...

Kerek egy esztendő múlásával, nemcsak napra, de szinte minutára is azonos időben, gördültünk vissza a délkelet-bánsági viharsarokba. Újabb vallatóra fogni a korábban már „kipipált” helyeket és színeket, melyek között még — hivatalosan egypár százalék erejéig!, a magyar etnikum fonalszálai is fellelhetőek.

Tulajdonképpen semmi sem változott ezen a tájon. Leszámítva a számbéli megfogyatkozást, de erről most inkább nem nyitnék vitatribünt. Már azért sem, mert akik itt maradtak, azok továbbra is teszik a dolgukat. Tempós beidegződéssel és konok hittel. Egy esztendő nem a világ... mégis mennyi mindent bele lehet csomagolni. Reményeket, örömöket, csalódásokat és a mindezt szerves egésszé összekapcsoló lélegzetvételeket. Papírformátumú térképpel és egyéb kellékekkel felpakolva vágtunk hát neki a tájnak kicsiny nagyfiammal, Áldás havának huszonkettedik napján. Az élményekből persze, másnapra, július huszonharmadikára is jutott bőven. Fényképeink Versecen, Nagyszereden, Fehértemplomon és Székelykevén készültek.


Versec


Nagyszered


Fehértemplom


Székelykeve

Fényképezte: Martinek Imre és Martinek Viktor

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Barangoló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..