Kerek e vidéken
VMMI
2017.01.11.
LXXII. évf. 2. szám
Kerek e vidéken

Vetélkedő az általános iskolák felső tagozatos és a középiskolák diákjai számára a vajdasági értékek és a hungarikumok témájában.

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Vajdasági Magyar Értéktár Bizottság Kerek e vidéken címmel vetélkedőt szervez az általános iskolák felső tagozatos és a középiskolák diákjai számára a vajdasági értékek és a hungarikumok témájában. Célunk, hogy a diákok megismerjék és közelebb kerüljenek saját településük, esetleg régiójuk értékeihez, kreatív feladatokon keresztül dokumentálják azokat, valamint alapvető ismereteket szerezzenek a hungarikumokról. Arra szeretnénk ösztönözni a fiatalokat, hogy kapcsolódjanak be a Települési Értéktár Bizottság munkájába, ott ahol már működik ilyen, ugyanakkor reméljük, hogy e vetélkedő kapcsán még több településen fog elindulni az értékgyűjtő mozgalom.

A vetélkedőre 5 tagú (4 diák és 1 felkészítő tanár) csapatok jelentkezését várjuk. Egy iskolából több csapat is jelentkezhet, sőt művelődési egyesületek vagy cserkészcsapatok nevezését is várjuk, tehát minden olyan szervezet részt vehet a játékban, melyek fiatalokkal foglalkoznak és nem áll tőlük távol a helyi kultúra ápolása, a honismereti tevékenység.

A vetélkedő több fordulóban zajlik. Az első két forduló keretében a csapatok otthon dolgozzák ki a megadott feladatokat. A beugró feladat nem más, mint egy fotópályázat, melynek mottója: Az érték a részletekben rejlik, a második feladat pedig a Legyél az idegenvezetőnk! címet viseli. A döntőbe jutó csapatokat 2017. február 11–12-én várjuk Zentára egy izgalmas játékra. A jelentkezési határidő, egyszersmind az első feladat beküldésének határideje 2017. január 20. Az online regisztrációs felület megtalálható a www.vmmi.org oldalon.

A két kategória győztes csapata és felkészítőik vajdasági kiránduláson vehetnek részt és értékes tárgynyereményekben részesülnek, ezen kívül a leglelkesebb versenyzők ösztöndíjas helyi értékgyűjtőkké válhatnak.

A pontos versenykiírás megtalálható a www.ertektar.rs és a www.facebook.com/vajdasag.kincsei oldalakon. További részletekért telefonon a 024/816-790-es számon vagy a csilla@vmmi.org e-mail címen lehet érdeklődni.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Felhívás rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..