home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Kerek e vidéken
VMMI
2016.12.29.
LXXI. évf. 52. szám
Kerek e vidéken

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Vajdasági Magyar Értéktár Bizottság Kerek e vidéken címmel vetélkedőt szervez az általános iskolák felső tagozatos és a középiskolák diákjai számára. A vetélkedő témája: helyi értékeink és a hungarikumok.

Célunk, hogy a diákok megismerjék és közelebb kerüljenek saját településük, esetleg régiójuk értékeihez, kreatív feladatokon keresztül dokumentálják azokat, valamint alapvető ismereteket szerezzenek a hungarikumokról.

A vetélkedő két kategóriában zajlik:

1. általános iskola felső tagozata
2. középiskola

A vetélkedőre 5 tagú (4 diák és 1 felkészítő tanár) csapatok jelentkezését várjuk. Egy iskolából több csapat is jelentkezhet. Az iskolákon kívül művelődési egyesületek nevezését is várjuk.

A vetélkedő több fordulóban zajlik. Az első két forduló keretében a csapatok otthon dolgozzák ki a megadott feladatokat:

1. „Az érték a részletekben rejlik” – egy-egy fotó készítése 3 darab már az értéktárban szereplő és/vagy még felfedezetlen kincsünkről, rövid szöveges leírással. Határidő: 2017. január 20.

2. „Legyél az idegenvezetőnk!” – már az értéktárban szereplő és/vagy még felfedezetlen kincseink turisztikai térképen való elhelyezése, útvonalterv készítése szabadon választott tematika alapján (pl. kastélyok, gasztronómia, néprajzi értékek, stb.). Határidő: 2017. február 3.

3. A döntőbe jutó csapatokat izgalmas feladatokkal: kincskereséssel, hungarikum-kvízzel és értékbemutatóval várjuk Zentára. A döntő időpontja: 2017. február 11-12.

Díjazás:

A két kategória győztes csapata és felkészítőik vajdasági kiránduláson vehetnek részt, és értékes tárgynyereményekben részesülnek. A leglelkesebb versenyzők ösztöndíjas helyi értékgyűjtőkké válhatnak.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..