home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Kérdezze a polgármestert!
A kérdéseket és a válaszokat lejegyezte: Németh Ernő
2006.12.14.
LXI. évf. 50. szám

Ezentúl nemcsak kérdezhetnek, hanem javasolhatnak is! Több olyan levél is érkezett szerkesztőségünkbe, amelyekben olvasóink nem csupán kérdezték a polgármestert, hanem felhívták a figyelmet egy-egy problémára, elmondták ötleteiket, javaslataikat. Ezen igényt figyelembe véve a jövőben megjelentetjük...

Ezentúl nemcsak kérdezhetnek, hanem javasolhatnak is! Több olyan levél is érkezett szerkesztőségünkbe, amelyekben olvasóink nem csupán kérdezték a polgármestert, hanem felhívták a figyelmet egy-egy problémára, elmondták ötleteiket, javaslataikat. Ezen igényt figyelembe véve a jövőben megjelentetjük a véleményeket a rovatban. Természetesen továbbra is kérdezhetik a polgármestert. Elérhetőségünk a régi. Használják a címszelvényt, vagy írjanak villámpostán az msz@radiosubotica.co.yu címre.
T. Dániel (e-mail)
Ilyenkor, halottak napja előtt a temetőket járva sokszor ismerős nevek ötlenek az emberek szemébe. Nem az eltávozott rokonok, barátok, ismerősök nevére gondolok, hanem olyan közéleti személyiségekére, akik maradandót alkottak, méltán emlékezünk rájuk, arról azonban sokszor fogalmunk sincs, hogy hol az örök nyughelyük. Olyanok vannak azonban mégis többen, akikről sajnos lassan megfeledkezünk. A fejfákon már olvashatatlan a felirat, a síron is csak gaz nő...
Budapesten járva figyeltem fel arra, hogy a temető bejáratánál egy kis térkép igazítja el az oda látogatókat a sírkertben. Így könnyen megtalálható a Petőfi család, Radnóti, Ady vagy más ismert ember sírja. Talán érdemes lenne Szabadkán is alkalmazni ezt a gyakorlatot. A temetőkertek bejáratánál el kellene helyezni egy-egy táblát, amelyen feltüntethető lenne, hogy mely ismert emberek nyugszanak ott. Feltüntethető lenne pár sorban az is, hogy az illető milyen tettével érdemelte ki, hogy megőrizze nevét az emlékezet. Mellé kellene a térkép, hogy a sírok mely parcellákon találhatóak. Budapesten kis nyilak is jelzik az út mellett, hogy mely irányban lehet eljutni a nyughelyekig.
Így talán mindig lenne néhány szál friss virág ezeken a sírokon, megőriznénk az emléküket az utókornak, s megőriznénk a saját gyökereinket is.
T. I., Palics
Itt vagyunk az Unió határán. Mit tesz a város, hogy hasznunk legyen ebből?
Kucsera Géza polgármester
Szabadka 12 éve tagja az Európai Demokratikus Helyi Irodák Szövetségének, s ez a szervezet támogatókat próbál keresni városunknak. Egyik ilyen támogatónk az angliai Wolverhampton, a másik a norvég Buskerud. Egy községi küldöttség Angliában járt az idén, s az ottaniak most viszonozták a látogatást azzal a céllal, hogy megismerjék körülményeinket. Úgy állítottuk össze számukra a programot, hogy ellátogathattak a közvállalatokba, megismerkedhettek a civil szférával. A vendégek elégedetten távoztak, s reményüket fejezték ki, hogy jelentős támogatást tudnak biztosítani egyrészt Wolverhampton város részéről, másrészt egyengetni fogják utunkat az Unió különböző alapjai felé. Oktatási programmal indítunk, tanárok cserelátogatására kerül majd sor, lesznek továbbképzések. Nagyon érdekli az angol partnereket a város kiépítése, a rendezési tervek.
Természetesen próbáljuk bővíteni a kapcsolatokat. Szabadkáról például háromtagú küldöttség vesz részt Münchenben a beruházási kiállításon azzal a céllal, hogy az itteni lehetőségeket megismertessük az európai beruházókkal. Mindez az úgynevezett Megaprogram keretében történik. Célunk, hogy a külföldi partnereket megismertessük a törvényes lehetőségekkel, valamint azokkal a könnyítésekkel, amelyeket Szabadka kínál, hogy ide csalogassuk a tőkét. Ha nem veszünk részt az ilyen kiállításokon, akkor a beruházók nagyobb figyelmére sem számíthatunk. Meg kell említeni, hogy sok segítséget kapunk a Vojvodina Invest Promotion elnevezésű szervezettől, amit a tartományi kormány hozott létre.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..