home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Kerámiaégetés Bajsán
2019.07.04.
LXXIV. évf. 26. szám
Kerámiaégetés Bajsán

2018 őszén a bajsai tájház udvarában sárból és téglából, hagyományos módszerekkel épült agyagégető katlankemence működését mutatjuk be 2019. július 6-án és 7-én az Etno Hagyományápoló Kézművesek Köre táborában készült kerámiák kiégetésével.


Az Etno Hagyományápoló Kézművesek Köre táborában készült gyermekmunkák egy része

Az Etno Hagyományápoló Kézművesek Köre már másfél évtizede szervez kézműves táborokat, melyekben a fazekasságot is népszerűsítik. Mostantól az itt készült alkotásokat, de a környékbeli fazekasok munkáit is ebben a vörös és fekete kerámia égetésére egyaránt alkalmas kemencében égethetik ki.

A bemutatóégetést Ózsvár Péter kerámiaművész vezeti. A program szombaton, július 6-án indul a tárgyak kemencébe való berakásával, majd a hosszú tüzelési folyamat után másnap, vasárnap délben tekinthetjük meg a kész, kiégetett tárgyakat.

Mindenkit szeretettel várunk egy barátkozós, szalonnát nyársalós, kellemes hétvégére a bajsai tájház udvarába!

Az égetés mindenki számára nyitott, de jelentkezéshez kötött, kérjük, részvételi szándékát július 6-a délelőtt 10 óráig jelezze Nádi Karolinának a 063 563 115-ös számon vagy a nadi.karolina@hagyomanyokhaza.hu villámpostacímen.

Etno Hagyományápoló Kézművesek Köre
Vajdasági Magyar Művelődési Intézet
Hagyományok Háza vajdasági hálózata
 


A bajsai agyagégető katlankemence

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..