home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Képzőművészet és kézművesség
Kovács Laura
2023.08.11.
LXXVIII. évf. 32. szám
Képzőművészet és kézművesség

Szorgosan dolgozó gyermekek telítették meg a szabadkai Vasutastelepülés Helyi Közösség épületét, ahol javában tartanak a nyári gyermekfoglalkozások.

A rendezvények szervezője a Lavandemagie Egyesület és a VMSZ vasutastelepülési Női Fóruma, támogatója a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság.

Rózsa Ramóna, a Lavandemagie Egyesület tagja, illetve a nyári gyermekfoglalkozások szervezője elmondta, minden évben tartanak hasonló összejöveteleket, és sok esetben ezek évszakokhoz vagy különféle ünnepekhez kötődnek.


— A nyári gyermekfoglalkozások minden évben augusztusban vannak. Mindig arra törekszünk, hogy valami újjal találkozzanak a gyerekek, hiszen iskolán kívüli tevékenységekről van szó. Az idei évben leginkább a képzőművészeten, a kézügyességen és a kézművességen van a hangsúly. Az első napon játszottunk, illetve gyógynövényekkel ismerkedtek a jelenlévők. Utána a képzőművészet világba csöppentek, az akvarellfesték, a vízfesték és a különböző technikák voltak a téma, ezt pedig a későbbiekben akár az iskolai órákon is alkalmazhatják. Következett a varrás, amikor mindenki saját könyvjelzőt készített. Ma a karikatúra áll a középpontban, az utolsó napon pedig nemezelnek a gyerekek.

A karikatúra világába Szalai Attilával, a Hét Nap munkatársával tekinthettek be az érdeklődők.

— Elmeséltem nekik tőmondatokban a karikatúra történetét, honnan ered, mit lehet vele kifejezni. Próbáltam tanácsokat adni, hogy igenis egy kicsit csipkelődő legyen a rajz, de semmiféleképpen ne sértsen meg senkit. Ők még nagyon fiatalok, és nagyon érdekesen fejezték ki magukat. Vannak kimondottan jó rajzok, a tanító nénit is nagyon jól megrajzolta az egyik kislány. Van bennük fantázia, de félénkek még.

Újházi Dávid egész héten részt vett a foglalkozásokon.

— A tegnapi nap nagyon tetszett, mert könyvjelzőket csináltunk. A papírt bevontuk gyapjúval, voltak különböző színek, kivágtuk és utána összevarrtuk. Szeretek rajzolni, ezért a karikatúrakészítés is nagyon tetszik. Le szeretném rajzolni apukámat a munkásruhájában és hátul az autóját.

Mačković Teodora élvezi a foglalkozásokat, mivel sok új dolgot megtanulhatott.
— Első nap volt egy biológus, aki arról beszélt, hogy miket kell tudnunk a növényekről. A karikatúrakészítés nekem nehéz, mert nehezen tudom kitalálni, hogy mit rajzoljak. Viszont most, hogy eldöntöttem, mit rajzoljak, már tetszik is. Megpróbálom lerajzolni azt a teniszezőt, akit Attila is lerajzolt.

Fényképezte: Kovács Laura

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..