home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Képességfejlesztés játékosan
Pannon RTV
2021.03.22.
LXXVI. évf. 11. szám
Képességfejlesztés játékosan

Harmadik alkalommal szervezték meg a Sakkjátszótér Komplex Képességfejlesztő Programot Vajdaságban. Az esemény a járványügyi helyzet miatt ezúttal az online térben, a ZOOM platformon keresztül valósult meg. Idén a Sakkpalota program is bekapcsolódott a határon túli programba, amelynek lebonyolítója a Magyar Nemzeti Tanács volt.

Magyarország Kormánya, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával a Magyar Nemzeti Tanács több éve továbbképzést szervez osztálytanítók részére. A szakmai nap központi témája a Sakkjátszótér Komplex Képességfejlesztő Program megvalósítása, mely kiegészül a Sakkpalota Programmal. A hétvégére tervezett egynapos szakmai továbbképzés, mely a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában valósult volna meg, a járványügyi helyzetre való tekintettel online térbe került át.

A Vajdasági Pedagógiai Intézet által akkreditált képzés célja, hogy a pedagógusok megismerjék, majd a későbbiekben a kisgyermekkori nevelés során eredményesen alkalmazzák mindazokat a módszertani megoldásokat, melyekkel a gyermekek sokoldalú fejlesztését valósíthatják meg.

A programsorozat, melyet két éve még személyes részvétellel rendeztek meg, de tavaly és idén már csak virtuálisan valósulhatott meg, egyre nagyobb érdeklődésnek örvend.

–A kreatív problémamegoldó gondolkodás fejlesztésével a gyerekek segítséget kapnak a mai digitális világba való eligazodáshoz, mert épp arra van szükség, hogy gyorsan, átláthatóan, hatékonyan tudjanak a problémákra reagálni és azokat megoldani – hangsúlyozta Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke.

A Sakkpalota képzésbe 36 osztálypedagógus és osztálytanító kapcsolódott be Vajdaságból. Ők 12 általános iskolát képviseltek. A foglalkozáson muravidéki és horvátországi pedagógusok is részt vettek.

A képzés célja, hogy a pedagógusok megismerjék, majd a későbbiekben pedig eredményesen alkalmazzák mindazokat a módszertani megoldásokat, amelyekkel a gyermekek sokoldalú fejlesztését valósíthatják meg.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..