home 2024. május 08., Mihály napja
Online előfizetés
Kegyeletadás az isterbáci áldozatok emléke előtt
F. C. ZS.
2007.11.07.
LXII. évf. 45. szám
Kegyeletadás az isterbáci áldozatok emléke előtt

Az isterbáci áldozatokra emlékeztek szombaton Bezdánban. Ebből az alkalomból a temető kápolnájánál ft. Zélity Mihály plébános mutatott be szentmisét, majd az isterbáci emlékkeresztnél a társadalmi és politikai szervezetek helyezték el az emlékezés koszorúit. A három magyar párt, a megemlékez...

Az isterbáci áldozatokra emlékeztek szombaton Bezdánban. Ebből az alkalomból a temető kápolnájánál ft. Zélity Mihály plébános mutatott be szentmisét, majd az isterbáci emlékkeresztnél a társadalmi és politikai szervezetek helyezték el az emlékezés koszorúit. A három magyar párt, a megemlékezést szervező VMDP, a VMDK és a VMSZ elöljárói, Fejes István, Horváth Ódry Márta és Mátyus Béla közösen járultak az emlékhelyhez, amelynél rajtuk kívül Varga Ferenc, Jagica Endre és Nagy György a DP helyi szervezete, továbbá dr. Pfaff Mihály és Devčić Lídia a bezdáni helyi közösség nevében koszorúzott.
Az egybegyűltek az elmúlt évek gyakorlatához híven lerótták kegyeletüket a honvédsíroknál is, ahol Sípos Imre felolvasta az erre az alkalomra írt Ismeretlen katonák című költeményét, majd Csátalja képviseletében lovag vitéz Kovács Antal polgármester, továbbá a Trianon Társaság nevében a Nemzet Koszorúját elhelyező Neveda Ferenc tisztelgett a síremlékek előtt.
A megemlékezés alkalmi műsorral folytatódott a színházban, ahol Neveda Ferenc, a VMDP körzeti szervezetének elnöke alkalmi beszédében hangsúlyozta, hogy bár kevesen vagyunk, mégse tartsuk magunkat kisebbségi nemzetrésznek, hanem őseink földjén maradva kell megőriznünk és ápolnunk magyarságtudatunkat. Az alkalmi zenés irodalmi összeállításban fellépett az iskolakórus Horváth Pécsi Mária zenetanárnő vezényletével, továbbá szavalóként Neveda Orsolya, Máté Ilona, Fejes István és Doroszlóról Lennert Tímea.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..