home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Kecskés Roni a legerősebb
Tóth Tibor
2021.09.28.
LXXVI. évf. 38. szám
Kecskés Roni a legerősebb

A Topolyai Napok keretében 15. alkalommal tartottak erősemberversenyt a főtér mögötti parkolóban. A korábbiakkal ellentétben a versenynek ezúttal nem volt nemzetközi jellege, mivel a koronavírus-járvány és az egyre aggasztóbb számok miatt a külföldi erősemberek nem vállalták a vajdasági városban való szereplést. A négy versenyző öt számban mérte össze erejét, ügyességét az őszi, 30-31 fokos melegben.

Elsőként kamionhúzásban mérettettek meg a fiúk, és egy vízzel megtöltött, 8 tonnás tűzoltókamiont kellett elhúzniuk a rajttól a célig, azaz 20 méteren át. A rönknyomásban 90 és 120 kilogrammos súlyt kellett minél többször mellkastól felfelé kinyomniuk a sportolóknak. A harmadik szám az Axel-felhúzás volt, mely különlegesnek számított abból a szempontból, hogy a rúd vastagsága 6 centiméter volt, ez sokkal több, mint az edzőteremben használt rúd vastagsága, mely 2,83 centiméter. Ebben a számban a versenyzőknek nemcsak a testi erejét tesztelték, hanem a fogását is, hiszen a 6 centiméter átmérőjű rudat egyáltalán nem volt könnyű átfogni. Rövid pihenő után 20 kilogrammos tárcsát kellett nyújtott kézzel, minél hosszabb ideig tartani, majd egy 150 kg-os hordót kellett minél többször feltenni a 130 centi magas platformra. A versenyt a helyi Kecskés Roni nyerte meg, aki mind az öt számban diadalmaskodott, a 2. helyen a zombori Renato Repić, a 3.-on a belgrádi Milan Potkonjak, a 4.-en pedig a zombori Aleksandar Savić végzett.


Kecskés Roni tűzoltóautó-húzás közben

— A Topolya Kupa erősemberversenyen nyolcadik alkalommal veszek részt, a dobogó legfelső fokára hatodszor állhattam fel. Minden számban 1. lettem, a legjobban a hordóemelésben remekeltem, mely hasonlít kedvenc számomra, a kőgolyóemelésre. Eddigi pályafutásom során versenyeztem a Bajnokok Ligájában is, ahol a legjobb eredményem egy 9. hely volt, valamint 3. helyezést értem el a közép-európai bajnokságon, a magyar bajnokságon pedig két bronzérmet szereztem. A jövőt illetően szeretnék minél erősebb lenni, egyre több versenyen rajthoz állni, és minél jobban teljesíteni minden számban. Az idén több megmérettetést már nem vállalok, 2022-ben azonban elindulok a magyar bajnokságon, és az azt követő erősemberversenyeken — mondta a Topolya Kupán diadalmaskodó Kecskés Roni.


A rönknyomás is próbára tette az erősembereket


Kőgolyó helyett 150 kg-os hordót kellett feltenni az emelvényre

Mihájlovits Miklós neve ismerős a sportág kedvelőinek, hiszen a nemrég visszavonult, ötszörös fekvenyomó-világbajnokról beszélünk, aki ezúttal szervezői képességeit csillogtatta meg.

— Köszönöm a résztvevőknek, hogy elfogadták a meghívást, hiszen az ismert helyzet miatt a fiúk egy ideje már nem versenyeztek. Éppen ezért mi is valamelyest lejjebb vettük a súlyokat, nehogy valaki megsérüljön, hiszen senki sincs topformában. Igaz, hogy sportolói pályafutásomra már pontot tettem, de most is ugyanúgy emelek, ahogy korábban, azzal a különbséggel, hogy nem 200, hanem 170 kg-ot nyomok fekve. Az edzések intenzitásából annyira vettem vissza, hogy elmúljanak az ízületi fájdalmak, tehát szinten tartom magam. Felhúzásban 250 kg-ot teljesítek, de semmit nem erőltetek, csak akkora súllyal dolgozom, amennyivel jólesik a munka. Ha egyik nap egy kissé fáradt vagyok, akkor nem emelek, már nem ostorozom magam, mint amikor versenyző voltam. Természetesen a sportban maradtam, bíráskodom, szervezek, nem is szeretnék kivonulni innen, hiszen ez az életem, ameddig bírom, addig csinálom — mondta Mihájlovits Miklós fő szervező, majd megköszönte mindazon támogatók segítségét, akik bármilyen módon hozzájárultak a verseny megszervezéséhez, lebonyolításához.

A tervek szerint a Topolya Kupát jövőre is megtartják, és minden bizonnyal újra nemzetközi jellegű lesz az esemény.


Versenyzők és szervezők

Fényképezte: Tóth Tibor

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..