home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Kata Sándorfalván ébredt fel
Kónya-Kovács Otília
2008.01.30.
LXIII. évf. 5. szám
Kata Sándorfalván ébredt fel

Muzslyaiak SándorfalvánA muzslyai Petőfi Sándor MME tagjai Magyarországon, Sándorfalván ünnepelték a magyar kultúra napját. A sándorfalvi Budai Sándor Művelődési Ház meghívásának tettek eleget, és az amatőr színészek az Ébredj fel, Katám! című vígjátékot mutatták be. Pataki Zsuzsanna, a sánd...

Muzslyaiak Sándorfalván

A muzslyai Petőfi Sándor MME tagjai Magyarországon, Sándorfalván ünnepelték a magyar kultúra napját. A sándorfalvi Budai Sándor Művelődési Ház meghívásának tettek eleget, és az amatőr színészek az Ébredj fel, Katám! című vígjátékot mutatták be.
Pataki Zsuzsanna, a sándorfalvi Budai Sándor Művelődési Ház igazgatónője elmondta: január 18-án Szemán Béla grafikusművész kiállításával vette kezdetét a magyar kultúra napjának megünneplése. Azért esett épp erre a művészre a választásuk, mert Ausztráliából, ahol egy ideig élt, visszaköltözött Magyarországra! Ezáltal pedig a magyar hon fontosságára szerettek volna rámutatni. Január 19-én délelőtt a Petőfi Emlékkönyvtárban folytatódott a rendezvénysorozat, melynek keretében a gyerekeknek hívták fel a figyelmét a könyv szeretetének, a magyar kultúrához való vonzódásnak a fontosságára. Erre már csak azért is nagy szükség van, mert a mai gyerekek inkább a számítógépet választják a könyv helyett.
Az előadás előtt Kakas Béla polgármester is üdvözölte a jelenlevőket, majd reményét fejezte ki, hogy továbbra is ugyanolyan gyümölcsöző lesz a kapcsolat, mint az eddigi mintegy nyolc év során. Kakas Bélát, aki másfél éve tölti be a polgármesteri tisztséget, arra kértük, értékelje a két településnek a művelődési élet terén kifejtett tevékenységét.
- Én egy hagyományt szeretnék folytatni, a már kialakult, jó kapcsolatokat ápolni. Mi is voltunk már Muzslyán, és nagyon nagy szeretettel vesszük, ha ez a kapcsolat továbbra is ilyen élő marad, és a két település lakosai megismerik egymást, illetve azokat az értékeket, amelyeket képviselnek.
A sándorfalvi közönség vastapssal jutalmazta a muzslyai amatőröket, többen is elmondták, hogy már régen nevettek ilyen jóízűt, illetve, hogy az elmúlt évben nem nevettek annyit, mint az előadás közben.
A Petőfi tagjai több meghívólevelet is vittek vendéglátóiknak: szeretettel várják ugyanis a néhai nagy citeraművész nevét viselő művelődési ház citerazenekarának részvételét a március elsején megrendezendő Szilasi-napra, valamint a muzslyai Nők Klubjának meghívólevelét is továbbították, melyben a MIRK-en való bemutatkozásra invitálják a sándorfalviakat.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..