Kárpátaljai és felvidéki családok csapata nyerte a Kárpát-medence Nagy Családi Vetélkedőjét
2022.05.09.
LXXVII. évf. 18. szám
Kárpátaljai és felvidéki családok csapata nyerte a Kárpát-medence Nagy Családi Vetélkedőjét

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége május 7-én, Budapesten második alkalommal szervezte meg a (H)azám!, a Kárpát-medence Nagy Családi Vetélkedőjének döntőjét.

A családok játékára a Kárpát-medencéből idén több mint 750 család regisztrált, akik a tavasz folyamán két internetes fordulóban mérték össze tudásukat. A Budapesten megrendezésre kerülő remek hangulatú döntőbe a hat legtöbb pontot szerző család kapott meghívást. Így Kárpátalját két, Magyarország, Délvidék, Erdély és a Felvidék régióit egy-egy család képviselte a versenyben. A családok három csapatot alkotva, közösen mérték össze az izgalmas feladatokban a tudásukat, melyet végül az egésznapos vetélkedés után a kárpátaljai Kabácij család és a felvidéki Pinke család Hontársak nevű csapata nyert meg.

Márton Zsuzsanna, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke a döntő eredményhirdetésén elmondta, hogy örömmel volt részese ennek a csodálatos napnak, amit nemcsak a feladványok sokszínűsége, hanem a megrendezés eredeti céljának az elérése - a barátság, az összetartozás, a közösen eltöltött idő és egymás megismerése – tett emlékezetessé.

Dr. Molnár Balázs, a KINCS stratégiai és koordinációs elnökhelyettese gratulált a verseny megszervezéséhez, értékként emelte ki, hogy két régióból érkezett családok alkották a csapatokat. Véleménye szerint ez a közösségi érzés kifejezi a magyar családpolitika törekvéseit, aminek kedvezményei kiterjesztésre kerültek a külhoni magyar családok szülőföldön való megmaradásának támogatására. A Köldökzsinór program, a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési program és az átfogó gazdaságélénkítő programok mellett dr. Molnár Balázs kihangsúlyozta, hogy a közösen eltöltött idő, ez a különleges játék alkalmat ad az ünneplésre és az élményekkel való gyarapodásra.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Nemzetpolitika rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..