home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Kárpát-medencei közművelődési fórumot tartottak Zentán
2023.02.01.
LXXVIII. évf. 5. szám
Kárpát-medencei közművelődési fórumot tartottak Zentán

Hosszú idő után, 2023. január 28-án, a magyar kultúra napja alkalmából szűk körű Kárpát-medencei közművelődési fórumot tartottak Zentán a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet székházában a Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal tagjai, a Hagyományok Háza hálózatának vezetője és munkatársai, valamint a diaszpórában működő ernyőszervezetek vezetői.

A fórumon Kormányos Katona Gyöngyi igazgató asszony köszöntője és egy rövid bemutatkozás után két szekcióban folytatódott a megbeszélés és a munka. Az egyik csoportban, melynek moderátora Virág Kiss Anita, intézetünk munkatársa volt, a Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal tagjainak célkitűzéseiről, aktuális projektjeiről és közös feladatairól esett szó.

A Bosznia és Hercegovinából, Macedóniából és Felvidékről érkezett ernyőszervezetek vezetői Sutus Áronnal, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnökével tartottak megbeszélést az évfordulókról és jubileumokról, az ernyőszervezeti feladatvállalásokról, valamint a Petőfi Sándor Program újraindulásáról.

A szakmai fórumon jelen voltak: a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség (CSEMADOK), a Kárpátaljai Magyar Népfőiskola, a HUM Szarajevói Magyar Polgárok Egyesülete, a muravidéki Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet, a Magyarok Teleház Szervezete, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület és a Hagyományok Háza hálózati képviselői.

Forrás: A VMMI közleménye

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..