home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Kárpát-medencei kaleidoszkóp a Határok nélkül szombati adásában!
MTVA
2019.09.18.
LXXIV. évf. 37. szám
Kárpát-medencei kaleidoszkóp a Határok nélkül szombati adásában!

Délvidéken, Magyarkanizsán, a 67. Kanizsai Írótábor vendége volt a Híd Kör Egyesület – érdekességek Galambóc váráról – A Partiumban, Aradon Wolff Károly festőművész alkotásaiból nyílt hiánypótló tárlat.

Magyarkanizsán a 67. Kanizsai Írótábor vendége volt a tíz évvel ezelőtt alakult újvidéki Híd Kör Egyesület. A Híd irodalmi, művészeti és társadalomtudományi folyóirat szellemiségét képviselő csoport a vajdasági fiatal írókat, költőket, fordítókat és irodalmárokat tömöríti. A szombati adásban Berényi Emőke kritikust és Antalovics Péter költőt hallhatják a rádióhallgatók.

A Duna Al-Dunának nevezett, közel százötven kilométer hosszú folyószakasza Galambóc váránál kezdődik. A közelmúltban felújított, egykor stratégiai fontosságú vár történetéről dr. Mészáros Zoltán történész mesél a rádióhallgatóknak.

Az Arad megyei Pankotán 1869-ben születetett festőművész, Wolff Károly huszonöt festményét állították ki nemrégiben az aradi Kölcsey Egyesület és az Arad Megyei Múzeum közös szervezésében. A százötven éve született festő tárlata szeptember 11-e és október 6-a között látogatható a múzeum épületében. Fekete Károly kurátor a kiállítás megnyitóján kultúrtöténeti érdekességekre hívta fel a figyelmet.


Adás: 2019. 09. 21. Határok nélkül, Kossuth Rádió (szombat) 18.01—18.30.

 
Hungária nőalakja Aradon (MTI-fotó: Németh György)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..