Kárpát-medencei kaleidoszkóp a Határok nélkül szombati adásában!

Kárpát-medencei kaleidoszkóp a Határok nélkül szombati adásában!

Délvidéken, Magyarkanizsán, a 67. Kanizsai Írótábor vendége volt a Híd Kör Egyesület – érdekességek Galambóc váráról – A Partiumban, Aradon Wolff Károly festőművész alkotásaiból nyílt hiánypótló tárlat.

Magyarkanizsán a 67. Kanizsai Írótábor vendége volt a tíz évvel ezelőtt alakult újvidéki Híd Kör Egyesület. A Híd irodalmi, művészeti és társadalomtudományi folyóirat szellemiségét képviselő csoport a vajdasági fiatal írókat, költőket, fordítókat és irodalmárokat tömöríti. A szombati adásban Berényi Emőke kritikust és Antalovics Péter költőt hallhatják a rádióhallgatók.

A Duna Al-Dunának nevezett, közel százötven kilométer hosszú folyószakasza Galambóc váránál kezdődik. A közelmúltban felújított, egykor stratégiai fontosságú vár történetéről dr. Mészáros Zoltán történész mesél a rádióhallgatóknak.

Az Arad megyei Pankotán 1869-ben születetett festőművész, Wolff Károly huszonöt festményét állították ki nemrégiben az aradi Kölcsey Egyesület és az Arad Megyei Múzeum közös szervezésében. A százötven éve született festő tárlata szeptember 11-e és október 6-a között látogatható a múzeum épületében. Fekete Károly kurátor a kiállítás megnyitóján kultúrtöténeti érdekességekre hívta fel a figyelmet.


Adás: 2019. 09. 21. Határok nélkül, Kossuth Rádió (szombat) 18.01—18.30.

 
Hungária nőalakja Aradon (MTI-fotó: Németh György)

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Média rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Kárpát-medencei kaleidoszkóp a Határok nélkül szombati adásában!
Média
  • MTVA
  • 2020.08.05.
  • LXXV. évfolyam 32. szám
Facebook

Támogatóink