home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Kárpát-medencei hímzett nemez
(Tha)
2023.12.16.
LXXVIII. évf. 50. szám
Kárpát-medencei hímzett nemez

Ezzel a címmel nyílt meg a kecskeméti székhelyű Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület, а Rozetta Kézműves Társaság és a Thurzó Lajos Művelődési-Оktatási Központ kiállítása Zentán, a Városi Múzeum képtárában.

A tárlaton közel száz tárgy látható több mint hetven alkotótól, ami azt mutatja, hogy a hímzés és a nemez találkozása sikeres és járható út. Ezzel a módszerrel is nagyon szép, dekoratív tárgyak készülhetnek mindennapi használatra, különböző ruhadarabok, táskák, ékszerek, játékok.

A megnyitón szólt az egybegyűltekhez Nagy Abonyi Ágnes, muzeológus, néprajzkutató, a zentai Rozetta Kézműves Társaság elnöke, Berei Andrea, a Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület elnöke, Nagy Mari textilművész, a népművészet mester. Az alkalmi programban közreműködött Vidák István textilművész, a népművészet mestere, valamint a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet Tisza menti népzeneoktatási hálózatához tartozó Thurzó Lajos Művelődési-Оktatási Központ vonós csoportjai.

A kiállítás 2024. január 31-ig látogatható a Zentai Városi Múzeumban, hétfő és vasárnap kivételével munkanapokon 9.00–14 óra között. А belépés díjtalan, bejelentkezés a 024-811-348 telefonszámon Nagy Abonyi Ágnesnál.

Részletes beszámolónkat lapunk december 27-ei számában olvashatják.

Fényképezte: Tóth Lívia

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..